Лудогорец върна лидерската си позиция в Първа лига, след като

...
Лудогорец върна лидерската си позиция в Първа лига, след като
Коментари Харесай

Марселиньо качи Лудогорец отново на върха в Първа лига

Лудогорец върна лидерската си позиция в Първа лига, откакто разградчани предстоящо се постановиха над Дунав. " Орлите " стигнаха до триумф с 2:0 против отбора на Малин Орачев, който бе изкован в границите на по-малко от 2 минути.

И двете попадения за домакините осъществя Марселиньо, който стартира като титуляр и бе сменен след почивката с оглед идния значим с Хофенхайм в Лига Европа. Футболистът вкара в 34-ата и 36-ата минути, с което умъртви интригата в мача. При първото попадение на бразилеца с български паспорт обаче останаха подозрения за засада.

 Лудогорец - Дунав 2:0, Марселиньо матира онлайн
Лудогорец - Дунав 2:0, Марселиньо матира " драконите "!

Срещата стартира в 17,30 часа

Срещата стартира с напън на домакините и още в 5-ата минута Марселиньо бе открит пред вратарското поле, само че Диян Димов почисти топката малко преди техничарят да я насочи с глава към вратата на Станислав Антонов. Последният се намеси уверено след 21 минути игра, когато Мисиджан остана самичък против него, само че не съумя да го преодолее.

Малко преди този момент пък удар на Кешеру също бе избавен от вратаря на " драконите ".

Лудогорец поведе в 34-ата минута!

Продължителна офанзива приключи с пас на Дяков към наказателното поле, топката стигна до Марселиньо, който финтира и елегантно я прати в мрежата - 1:0 за Лудогорец!

Останаха обаче подозрения за засада на голмайстора, защото преди топката да стигне до него се сътвори усещане, че Лукас Саша е играл с нея.



Още в ответната офанзива Лудогорец постави точка на разногласието!

Джоди Лукоки получи топката на фланга и центрира остро в наказателното поле, където Марселиньо се извиси над всички и с глава вкара втория си гол в мача - 2:0 за Лудогорец!

До края на полувремето Лукоки и Дяков имаха шансове да се разпишат, само че пропуснаха да го създадат от комфортни обстановки. Дунав пък по този начин и не заплаши вратата на Ренан.

През втората част разградчани понамалиха темпото на игра, само че все пак имаха положения да стигнат до още голове. С пропуски обаче се отличиха Лукоки и Кешеру, който на метри от вратата не съумя да вкара с глава.

Дунав бе с една концепция малко по-офанзивен, само че по този начин и не стигна до голово състояние. Все отново " драконите " имаха една опция от фаул посредством Будинов, само че Ренан мазета в корнер.

И по този начин Лудогорец още веднъж оглави класирането в родната Първа лига с актив от 45 точки, следван от ЦСКА с 44, а тройката се добавя от Левски с 38 точки.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР