Лудогорец си върна първото място в класирането на Първа лига,

...
Лудогорец си върна първото място в класирането на Първа лига,
Коментари Харесай

Лудогорец ще чака 2018-та на върха

Лудогорец си върна първото място в класирането на Първа лига, откакто се наложи без особени проблеми над Пирин като посетител с 2:0.

Разградчани сдадоха за малко върха след успеха на ЦСКА в неделя, само че след 20 кръга имат 48 точки, една повече от "армейците " и 9 пред Левски.

Така първенците ще зимуват като водач в Първа лига, а до края на 2018-та ги чака и четвъртфинален конфликт с ЦСКА.

Пирин ще дочака новата година малко над последните позиции, като е 11-ти с 19 точки.

Лудогорец имаше самодейността в Благоевград от първата минута, а опитите за контраатаки на домакините от Пирин се брояха на пръстите на едната ръка, и бяха много несполучливи.

Защитата на "орлетата " на Милен Радуканов също не изглеждаше доста съсредоточена и загатна с няколко неточности, че мачът няма да е елементарен за вратаря Благой Макенджиев.

Атаките на Лудогорец се редуваха една след друга, само че Лукоки и Кешеру направиха няколко пропуща, а и Макенджиев внимаваше.

Само един техничен удар на Станислав Костов в средата на полувремето бе забавното пред вратата на Хорхе Броун.

Двете попадения преди почивката паднаха в границите на по-малко от две минути.

В 31-та Клаудиу Кешеру осъществя седмия си гол във вратата на Пирин, откогато играе за Лудогорец, от директен свободен удар и неточност на стената на домакините.

В 33-та Лукас Саша центрира отдясно, Кешеру смъкна с глава към вратарското поле, където Лукоки бе оставен да нанесе удар.

Второто полувреме не промени нищо, Пирин играеше апатично и безидейно, до момента в който Лудогорец владееше без проблем топката и организираше офанзиви.

При всяка комфортна обстановка топката бе центрирана в наказателното поле на домакините, а Върджил Мисиджан пропусна опция да направи задатъка още по-голям.

В последните 15-тина минути от дуела той се доиграваше, Вандерсон също пропусна да вкара трети гол за Лудогорец, а Димитър Димитров направи и трите смени, с цел да даде отмора на още играчи преди мача за Купата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР