Лудогорец извади късмет в Шампионската лига. “Орлите ще играят срещу

...
Лудогорец извади късмет в Шампионската лига. “Орлите ще играят срещу
Коментари Харесай

Лудогорец среща Балкани в Шампионската лига

Лудогорец извади шанс в Шампионската лига. “Орлите ” ще играят против Балкани от Косово в първия кръг на пресявките. Това отреди жребият на Европейската футболна асоциация (УЕФА).
Лудогорец ще бъде посетител в първия мач на 11/12 юли и ще бъде хазаин в реванша на 18/19 юли.

Балкани завоюва втората си поредна и втора в историята купа на Косово единствено преди месец, финиширайки на три точки пред Дрита в шампионата. Треньор на тима е 56-годишният Илир Дая, който през кариерата си е водил още 10 клуба от района.
Титулярните екипи на Балкани са с оранжеви фланелки, черни гащета и оранжеви чорапи.

На жребия в Нион Лудогорец се размина с най-страшния противник – шведския първенец Хекен. Другите благоприятни условия бяха КИ Клаксвик от Фарьорски острови и Струга от Северна Македония.
Жребият беше минути, откакто Лудогорец взе немския ляв бек Марсел Хайстер.
“Знам доста за Лудогорец. Обстановката е невероятна. Момчетата ме одобриха топло. Лудогорец е страховит тим, който направи име в Европа. Надявам се да оправдая доверието на треньора и управлението и да съм част от триумфите, които чакат отбора ”, разяснява Хайстер.
Хайстер има богата кариера. Освен за Фехервар той е играл и за унгарския гранд Ференцварош, както и за израелския Бейтар (Йерусалим), хърватските Истра и Задар и немския Хофенхайм. Интересен факт е, че с екипа на Ференцварош Марсел се изправи против Лудогорец през 2019 година, когато двата отбора се срещнаха четири пъти – два в предварителния кръг на Шампионската лига и два в група H на Лига Европа. Година по-късно Ференцварош влезе в групите на Шампионската лига, а Хайстер игра доста мощно против грандовете Барселона и Ювентус.

Ето двойките от разбивката на Лудогорец (група 1):
Хекен – ТНС
Балкани – Лудогорец
Шамрок – победител прелиминарен кръг
Жалгирис – Струга
Клаксвик – Ференцварош
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР