Лудогорец изпусна да победи украинския гранд Шахтьор Донецк, след като

...
Лудогорец изпусна да победи украинския гранд Шахтьор Донецк, след като
Коментари Харесай

Лудогорец - Шахтьор 2:2: Разградчани изпуснаха победата срещу украинския гранд

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Лудогорец изпусна да победи украинския гранд Шахтьор Донецк, откакто профука задатък от 2:0. Последната контрола на " орлите " от подготвителния им лагер в Турция приключи 2:2.

Шампионите означиха две попадения в границите на 120 секунди. Игор Тиаго откри резултата в 27-ата минута. Той получи подаване от Антон Недялков и с второто си допиране я прати в мрежата на Шахтьор. Две по-късно Недялков центрира в наказателното поле, а Нонато се оказа на точното място, с цел да повиши на 2:0.

Шахтьор понижи в 72-ата минута. Украинците откраднаха топката и откакто Падт отрази един изстрел, при добавката Ласина Траоре не сбърка и понижи изоставането на своя тим. Шахтьор стигна до равнене в шестата минута на добавеното време от противоречива дузпа. Тя бе осъществена от Артьом Бондаренко.

Секунди след края на срещата спортният шеф на разградчани Георги Караманджуков потърси сметка от основния арбитър, а той скочи да го бие с юмруци. След като двамата бяха разтървани, турският рефер изиска да си тръгне с полиция.

Разградчани стартират пролетния дял на efbet Лига на 11 февруари от 15 часа против Спартак във Варна. Само пет дни по-късно " орлите " играят първия си мач против Андерлехт в Лигата на конференциите.

 

Други настоящи спортни вести:

Рекорден трансфер: Челси притегли Енцо Фернандес за 121 млн. евро

Трансферната сага към Енцо Фернандес, която продължи повече от месец, откри своя логически свършек. Аржентинският национал мина от Бенфика в Челси за рекордната в историята на Премиър лийг сума от 121 млн. евро. След дълги и изтощителни договаряния двата клуба реализираха единодушие по всички елементи към договорката.

Към трансферната сума са планувани и разнообразни бонуси. Сделката усъвършенства трансферния връх за тим от Острова, който до момента се държеше от Джак Грийлиш. Английският национал мина в Манчестър Сити от Астън Вила за 117 милиона евро.

Договорът на Фернандес с Челси ще е до лятото на 2031 година. Собственикът Тод Боели и неговият екип са с главен принос за договорката. 

Фернандес е единствено на 22 години, само че впечатли с играта си на Световното състезание в Катар с екипа на Аржентина, където способства за спечелването на купата от " гаучосите ". През сезона той има 17 мача в португалското състезание с екипа на Бенфика, като е вкарал едно попадение и е записал 5 асистенции. Преди това халфът носеше екипа на Ривър Плейт. Грандът от Буенос Айрес ще получи 25% от трансферната сума.

 

Фенербахче - Олимпиакос 73:93: Везенков с шести дабъл-дабъл през сезона

Олимпиакос " остава на върха в баскетболната Евролига и след мача си от 22-рия кръг в най-силния клубен шампионат на континента. Четата на Йоргос Барцокас удариха " Фенербахче " с 93:73 (24:10, 27:20, 26:21, 16:22) в интерес на Везенков и компания в " Юлкер Спортс Арена " в Истанбул.

Българският национал се регистрира с " дабъл-дабъл " - шести за него през сезона в конкуренцията. Спортист №1 на България за 2022 година приключи с 12 точки и 12 битки, към които добави още 2 асистенции и 1 открадната топка.

Гръцкият гранд е с баланс от 15 победи и 7 загуби, следван от " Реал " Мадрид (14/7), който през днешния ден приема " Панатинайкос ". " Фенербахче " е трети – 13/9.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР