Лудогорец е шампион на България за рекорден порден 11-и път.

...
Лудогорец е шампион на България за рекорден порден 11-и път.
Коментари Харесай

Лудогорец е шампион за 11-и пореден път!

Лудогорец е първенец на България за рекорден порден 11-и път.

„ Орлите “ унищожиха Славия с 4:1, като над всички в този мач беше Бърнард Текпетей, вкарал 2 гола и дал една асистенция. Така разградчани завоюваха най-ранната си купа – още на 17 април, до момента в който през 2018 година те бя завоювана на 29-ия ден от месеца.

Треньорът на разградчани Анте Шимунджа пусна от първата минута едно от последните две нови попълнения – Дени Групер, който играе като ляв защитник. Изненадващо запаси бяха Каули и Пиерос Сотириу, които бяха сменени надлежно от Доминик Янков и Матиас Тисера. Иначе в отсъствието на осъдените Антон Недялков, Кирил Десподов и Игор Пластун, капитанската лента беше на ръката на Георги Терзиев. Златомир Загорчич пък не можеше да разчита на санкции си десен защитник Ертан Томбак, сменен предстоящо от Христо Попадийн. Доста изненадващо титуляр за „ белите “ беше Дарко Тасевски. Това бе първи мач за него през 2022 година

В 14-ата минута Лудогорец поведе в резултата. Доминик Янков центрира от ъглов удар, а Гьоко Зайков си заши смешен автогол, като до него нямаше нито един съперников футболист, само че той прати с глава топката в мрежата на Светослав Вуцов. Това бе втори следващ автогол на северномакедонския футболист, откакто той си означи подобен и против ЦСКА за Купата на България. Интригата в срещата завърши 120 секунди по-късно. Жан Карничник даде превъзходен пас към Бърнард Текпетей, който с мощен удар с левия крайник не остави шансове на Светослав Вуцов – 2:0.

В 22-ата минута Лудогорец поведе с 3:0. Първи гол за „ орлите “ в елита означи Матиас Тисера. Текпетей нахлу отдясно и върна топката обратно. Тя стигна до Матиас Тисера, който си я настройки и без проблеми вкара. В края на полувремето Светослав Вуцов избави удар на Рик, който бе изведен на чиста обстановка от Текпетей.

В 54-ата минута Лудогорец направи 4:0. Рик Джонатан изведе добре Текпетей отдясно, ганаецът заобиколи Светослав Вуцов и означи за 4:0.

След това домакините понижиха темпото и Славия стигна до почетно попадение. То бе дело на Йон Бакеро, който получи прекрасен пас от дълбочина от Мартин Петков и преодоля Серджо Пад. Последваха две положения пред вратата на Светослав Вуцов, само че той избави удари на запасите Сотириу и Делев и по този начин резултатът остана неизменен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР