Ловците от дружинката на село Обидим, община Банско, закриха ловния

...
Ловците от дружинката на село Обидим, община Банско, закриха ловния
Коментари Харесай

Строител повали "великана на гората" в местността Орецко

Ловците от дружинката на село Обидим, община Банско, закриха ловния сезон с огромен улов, отстреляха „ великана на гората “ – над 250-килограмов глиган. Добрата слука е от завчера. Авджиите ловували в местността Орецко бърдо сред село Обидим и Кремен. Глиганът попаднал на точния мерник на майстора строител Георги Обанов от Обидим. В същата дружинка ловува и някогашният кмет на село Места Румен Боденов, написа struma.bg.

„ Закриваме сезона с 27 убити диви свине, отстреляният глиган е рекорден – горски исполин, над 250-килограмов, толкоз огромен не сме убивали от години, зъбите му са 25 см”, сподели горският чиновник в Добринище Николай Кехайов, който ловува с приятелите си от детинство в родното си село.

„ Тази година имаме добра слука, само че и ние се грижим добре за дивеча, занапред започваме захранки с царевица, засадихме дивечови ниви над 20 дка с жито и още толкоз с овес”, сподели още Кехайов.

Горският чиновник е безапелационен, че ловуването е пристрастеност, занятие, за което няма възраст. „ В нашата дружинка най-възрастни членове са Благой Кюлев и Борис Стаматов, които са над 80-годишни и към момента са образец за устойчивост и прецизен мерник. И не на последно място, това е занятие, което учи на задружност”, споделя Кехайов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР