От Продължаваме Промяната - София се обявиха против исканото от

...
От Продължаваме Промяната - София се обявиха против исканото от
Коментари Харесай

ПП-София: Поскъпването на водата цели единствено по-високи печалби

От " Продължаваме Промяната " - София се оповестиха срещу желаното от " Софийска вода " нарастване на цената на водата.

Поскъпването с над 22% или 3,60 лева за кубик от идващия месец и близо 4 лева./кубик за идната година е в ущърб на софиянци и цели само по-високи облаги за концесионера на " Софийска вода ", безапелационни са от локалната конструкция на Политическа партия.

С политическата поддръжка на ГЕРБ, някогашния ръководител на СОС Георги Георгиев и подписа на Йорданка Фандъкова, бе утвърден бизнес проект на " Софийска вода ", който планува двойно по-висока норма на възвръщаемост по отношение на тази на другите огромни ВиК оператори, показват от ПП-София.

Сега решението за нарастването е в ръцете на Комисията за енергийно и водно контролиране. ПП-София чакат КЕВР да работи без значение и да наложи рационален таван на нормата на възвръщаемост, като вземе под внимание единствено действителните разноски и вероятните вложения на заявителя, както и равнищата на инфлация, която е отчетливо под 3%.

Групата на Политическа партия в СОС твърди, че ще продължи да упорства и работи за бистрота и надзор на вложенията във ВиК инфраструктурата на столицата и за преустановяване на всички практики от предишното, когато вместо за жителите на София са се взимали решения в интерес на партийни или корпоративни ползи.
 Искат повишаване на водата в София
Искат повишаване на водата в София

Софийска вода предлага повишение на цената с 22,34%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР