Ловешкият окръжен съд промени мярката за неотклонение на Донка Минкова,

...
Ловешкият окръжен съд промени мярката за неотклонение на Донка Минкова,
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция бившата шефка на ТЕЛК-Ловеч

Ловешкият областен съд промени мярката за неотклонение на Донка Минкова, някогашен ръководител на ТЕЛК - Ловеч, обвинена за взимане на рушвет.

В момента тя е под " домакински арест ", само че поради заболяване e поискала по-лека мярка, с цел да може да се лекува.

Съдът е наредил да се направи съдебно-медицинска експертиза, която да откри дали лекуването на обвинената може да се прави в домашни условия.

От показаната експертиза стана ясно, че Донка Минкова е с две болести, които изискват двигателен режим с дейна физическа активност и терапия.

Физическите извършения биха могли да се вършат в дома й, само че за проучванията и физиотерапевтичните процедури е належащо обвинената да излиза от вкъщи си, показва назначеното от съда експерт.

Въз основа на тези изводи съдът реши да промени мярката й от " домакински арест " в парична гаранция в размер на 3000 лева Мярката може да бъде обжалвана пред Великотърновския апелативен съд.

Припомняме, че на 3 юли стана ясно, че под гранация в пуснат и медиаторът в схемата в ТЕЛК-Ловеч.

В края на януари ръководителят на ТЕЛК- Ловеч Донка Минкова беше арестувана и упрекната във взимане на рушвет. При претършуване на жилището й бяха открити огромна сума пари, както и три папки с медицински документи, нужни за издаване на ТЕЛК решения, в които е имало по 500 лв..

След това стана ясно, че в ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лв. рушвет за издаването на решения за неработоспособност.

Още на 1 февруари доктор Правда Генова пое поста ръководител на ТЕЛК-Ловеч.

На 9 февруари Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста обвинената макар настояването на юриста й за домакински арест поради тежките болести, които тя има.

През април Окръжният съд в Ловеч реши да пусне под домакински арест някогашния към този момент началник на ТЕЛК-Ловеч. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР