Лошото време остави пловдивчани по домовете си, затова те решиха

...
Лошото време остави пловдивчани по домовете си, затова те решиха
Коментари Харесай

Пловдивчани писаха дъждовния уикенд „ваксинационен“ ВИДЕО / ...

Лошото време остави пловдивчани по домовете си, по тази причина те взеха решение да употребяват дъждовния уикенд за имунизации и се насочиха към мобилния пункт, който се намира в постройката на Метро. Това надалеч обаче не значи, че се извиха дълги опашки от искащи. Напротив продължава да се следи трайна наклонност на спад към имунизациите, означават от РЗИ, само че очакванията са, че здравият разсъдък ще надделее и на прага на зимата ще се ускори ползата към имунизациите.



А пристигналите да се ваксинират се оказа, че отдавна имат предпочитание, само че отсрочват, поради задължения. Затова неприятното време и мобилният пункт бяха добре пристигнали за тях. Над 60 души се изредиха, с цел да им бият по една игла. „ В началото на акцията, когато открихме пункта имаше огромен интерес, само че в този момент е по-слаб. Тогава за уикенда минаха над 200 души. Миналите досега са най-вече сред 50 и 60 годишни, само че има и такива, които са на по 30 години “, изясни доктор Добринка Вълова от РЗИ.



Тя добави още, че всеобщо хората предпочитали да им бъде бита първа игла от препарата на Pfaizer. Не липсвали и такива, които идвали за втора игла на РНК имунизациите. „ Кампанията с изнесения мобилен пункт е до 31 октомври, тъй че в случай че втората игла се падне след тази дата, то хората могат да отидат да им я бият във всеки един имунизационен център “, изясни доктор Вълова.



Сред мераклиите да се боцнат против ковид беше и 38-годишната Ренета Бамбалова, която преди няколко месеца се е завърнала от Англия. „ Имам инсулинова устойчивост. Това проблем ли е при имунизация “, още с влизането си Ренета попита експертите. Те й обясниха, че това не пречи, с цел да се ваксинира и й предложиха РНК – ваксина, поради по-високия % отбрана. „ Предпочитам Янесен, тъй като е еднократна доза и единствено един път преминаваш през дискомфорт, в случай че се появят странични реакции “, изясни Бамбалова.



„ Цялата ми компания са имунизирани и ме изядоха, че аз не съм “, пошегува се по-късно, с цел да разчупи атмосферата. По думите й тя от дълго време била решила да се ваксинира, само че отлагала във времето, поради задължения. Притеснявала се, че болесттите, от които страда, могат да доведат до затруднения при среща с вируса. „ Ясно ми е, че имунизацията не подсигурява 100% предотвратяване, само че самият късмет да минеш по-леко е задоволителен мотив “, сподели Бамбалова.



И преди да й слагат дозата лекарите я попитаха дали през последната седмица е имала температура или кашлица, както и страда ли от алергии. „ Не, през днешния ден имам леко главоболие. Преди години, когато ме оперираха от апендицит направих алергия от упойката “, изясни Бамбалова. Докато я имунизираха на вратата се появи и идващият искащ – Трендафил Маринов. „ Избрах да се имунизирам, с цел да съм здрав и да опазя близките към себе си. Предпочитам Pfaizer, тъй като всеобщо хората употребяват нея “, сподели Маринов.

Всеки искащ да се имунизира в пункта на територията на Метро получаваше ваучер на стойност 20 лева Той може да се употребява за извършване на покупки в магазина или да бъде дарен за обществено значима идея в особено обозначени за задачата кутии на " Вход клиенти “ в комерсиалните обекти. Дарените от акцията средства ще бъдат предоставени на фондация BCause за Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, починали в борбата с Covid-19. „ Не знаех, че има ваучери, само че по-скоро считам да го даря “, изясни Маринов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР