Лоши новини за почитателите на протеиновите диети – режимите като

...
Лоши новини за почитателите на протеиновите диети – режимите като
Коментари Харесай

Протеиновите диети са опасни за здравето

Лоши вести за феновете на протеиновите диети – режимите като този на Пиер Дюкан са изключително нездравословни за здравето, сочи ново испанско изследване.

Хранителни режими, в които се натъртва на месото и млечните артикули, могат да бъдат доста рискови за естественото действие на бъбреците.

Изследването разкрива, че в случай че лишаваме за дълъг интервал от време организма от фруктова захар и други нужни субстанции, се нарушава естествения му темп. Това от своя страна усилва до три пъти риска от калциев камък в бъбреците.

Експертите показват, че това е по този начин, тъй като равнището на цитрат в урината пада, а това предотвратява кристализацията на калциева сол и покачва равнището на калция в урината. Което усилва неведнъж риска от формиране на камъни в бъбреците.

Затова учените от университета в Гранада поучават всички, които са решили да смъкват кила с протеинови диети, да внимават доста и зорко да наблюдават здравословното си положение.

Те допълват, че в случай че употребяват повече плодове и зеленчуци, може да обезвреждат резултата от несъразмерната консумация на месо, яйца и млечни артикули.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР