Лоша новина за българския спорт дойде от заседанието на Международният

...
Лоша новина за българския спорт дойде от заседанието на Международният
Коментари Харесай

Официално: Без бокс и щанги на Олимпиадата, вижте кои спорто...

Лоша вест за българския спорт пристигна от съвещанието на Международният олимпийски комитет. МОК публично извади три от главните спортове от Игрите през 2028 година, които ще се проведат в Лос Анджелис. Новината бе оповестена от президента на централата Томас Бах. Аут от Олимпиадата са повдигането на тежести, боксът и модерният петобой. На тяхно място пък влизат скейтборд, сърф и спортно катерене. С щангите и бокса обичайно са свързани най-големите ни очаквания за медали.

Решението за изваждането на три от главните спортове на Олимпийските игри бе взето след виртуално съвещание на МОК, което се организира в последните три дни.
„ Решението за вкарването на тези три спорта, които са ориентирани към младежта, бе взето след сериозния им триумф в Токио 2020, ангажираността към нововъведенията изразена от уредниците на Лос Анджелис 2028, както и сериозният интерес и дълбоки корени, които те имат в Калифорния “, изясни Бах.

Вдигането на тежести е част от олимпийското придвижване още от 1896-а, до момента в който боксът и модерният петобой влизат в програмата на Игрите през 1912 година.

И трите отпаднали спорта ще могат да се борят за присъединяване на събитието, само че ще би трябвало да преодолеят конкуренцията на други спортове като бейзбол, софтбол, карате, скуош, лакрос, крикет и поло, които могат да бъдат еднократни допълнения към Игрите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР