Лондонското летище Хийтроу заяви на авиокомпаниите да спрат да продават

...
Лондонското летище Хийтроу заяви на авиокомпаниите да спрат да продават
Коментари Харесай

Летище Хийтроу ограничава броя на пътниците, тъй като се задава още по-голям хаос

Лондонското летище " Хийтроу " съобщи на самолетните компании да спрат да продават билети за полети това лято и вкара дневен таван за пасажерите, защото призна, че ресурсите на летището са били претрупани през последните няколко седмици, предават Ройтерс и " Файненшъл таймс ", представени от БНР.

Авиокомпаниите на най-натовареното летище във Англия към този момент дадоха отговор на апела на държавното управление за понижаване на потенциала, само че от " Хийтроу " споделиха, че належащо те да създадат повече.

Най-натовареното летище в Обединеното кралство съобщи, че не повече от 100 000 души ще могат да летят всеки ден от " Хийтроу " до 11 септември, предупреждавайки, че това ще докара до повече спирания и анулация на полети.

" Молим нашите авиокомпании-партньори да спрат да продават летни билети, с цел да лимитират въздействието върху пасажерите “, сподели във вторник основният изпълнителен шеф на " Хийтроу " Джон Холанд-Кей.

" Някои самолетни компании са подхванали обилни дейности, само че други не са и ние имаме вяра, че в този момент са нужни спомагателни дейности, с цел да се подсигурява, че пасажерите имат безвредно и надеждно пътешестване. Следователно ние взехме сложното решение да въведем таван на потенциала с деяние от 12 юли до 11 септември ", уточни още той в отворено писмо до пасажерите.

" Разбираме, че това ще значи, че някои летни пътувания или ще бъдат преместени за различен ден, друго летище, или ще бъдат анулирани и се извиняваме на тези, чиито проекти за пътешестване са наранени “, добави той.

Според актуалните графици има приблизително 104 000 места на заминаващи всекидневно, което значи, че самолетните компании ще би трябвало да понижат десетки полети, с цел да изпълнят последното ограничаване от 100 000.
Джон Холанд-Кей сподели още, че някои " сериозни функционалности " са към момента със " забележителен дефицит на запаси ", изключително наземните оператори, които са наети от самолетните компании и нормално се оправят със задания като чекиране и багаж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР