Лондон. За първи път Обединеното кралство регистрира над 100 хиляди

...
Лондон. За първи път Обединеното кралство регистрира над 100 хиляди
Коментари Харесай

BBC: За първи път Великобритания отчита над 100 хиляди заразени с Covid за ден

Лондон. За първи път Обединеното кралство записва над 100 хиляди случая на заразяване с Covid-19 за един ден, оповестява BBC , като се базира на последните държавни данни.

106 122 случая надминава предходния връх от 17 декември, когато бяха обявени 93 045. Същевременно страната регистрира рекорден брой инжектирани бустер дози - 6,1 милиона единствено за една седмица и общо 30,8 милиона.

Във вторник Борис Джонсън сподели, че няма да бъдат въведени нови ограничавания в Англия преди Коледа, само че той отхвърли да изключи въвеждането на нови ограничения след Коледа поради бързото разпространяване на разновидността Омикрон.

Имаше 140 смъртни случая, обявени в границите на 28 дни след позитивен тест за Covid в сряда.

Инфекциите остават на рекордни равнища през последните дни, като осем от 10-те най-високи дневни суми за регистрирани инфекции идват от 15 декември.

На хората с Covid в Англия условието за самоизолация е понижено на една седмица от 10 дни, в случай че пробата им е негативен на шестия и седмия ден.

В същото време съветниците по имунизациите от държавното управление на Обединеното кралство предложиха на уязвимите деца на възраст сред пет и 11 години да бъде препоръчана ниска доза Covid ваксина, както и бустери за 12 до 17-годишни.

Другите народи в Обединеното кралство към този момент са изложили проекти за следколедни ограничавания:

В Уелс групи от не повече от шест души ще имат право да се срещат в кръчми, кина и заведения за хранене след Коледа.

Ограниченията за оптималния брой хора в една група в Шотландия от Коледа доведоха до анулация на празненствата „ Хогманай “ в Единбург и други огромни събития.

Нощните клубове в Северна Ирландия ще би трябвало да бъдат затворени на 27 декември, схваща BBC, като други ограничавания чакат утвърждение от министрите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР