Лондон. Тридесет активисти, които блокираха движението по мост в центъра

...
Лондон. Тридесет активисти, които блокираха движението по мост в центъра
Коментари Харесай

РА : Полицията задържа 30 активисти, блокирали движението на мост в Лондон

Лондон. Тридесет деятели, които блокираха придвижването по мост в центъра на Лондон, са били арестувани от чиновници на реда. Това заяви осведомителната организация PA , базирайки се на столичната полиция.

Отбелязва се, че деятели са излезли на улиците, с цел да стачкуват против присъдите на членове на придвижването Insulate Britain. Те са почнали своя поход в събота от Върховния съд в Лондон и са приключили акцията със седяща проява на моста Ламбет, отчасти парализирайки придвижването в центъра на Лондон.

Поддръжниците на Insulate Britain бяха наказани в четвъртък на от три до шест месеца затвор за нарушение на ограничаваща заповед на автомагистрала M25 към Лондон. От началото на септември деятели блокираха пътища в английската столица и други елементи на страната повече от 20 пъти, като избираха най-натоварените сектори и за акциите – и то в пиковите часове. Те приканиха държавното управление да финансира огромна стратегия за енергийна успеваемост от жилищния фонд на Обединеното кралство.

Активисти споделят, че домовете в Обединеното кралство са едни от най-старите и най-студените в Европа. Всяка година жителите на страната са принудени да изразходват голямо количество сила за отопление на пространства, което способства за излъчванията на парникови газове в атмосферата. Insulate Britain също по този начин твърди, че в Обединеното кралство през зимата и късната есен всяка година умират до 10 хиляди възрастни хора, които са принудени да пестят за отопление на домовете си в ущърб на здравето си.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР