Лондон. Промените в световния футбол могат да вземат нов обрат,

...
Лондон. Промените в световния футбол могат да вземат нов обрат,
Коментари Харесай

“Сън: Идея за нова Суперлига в Англия

Лондон. Промените в международния футбол могат да вземат нов поврат, оповестява на днешните си страници “Сън ”. След грандиозният неуспех на идеятата за Европейска Суперлига, която бе оповестена в неделя вечер, само че се разпадна единствено 48 часа по-късно, в този момент британската преса приказва за нов вероятен формат, само че на локално английско равнище - грандовете на шотландския футбол Рейнджърс и Селтик да се причислят в една новосформирана Премиър лига, която да включва единствено 18 тима.

Предполага се, че сходен вид може да усили телевизионната публика и интереса към състезание, а също така има огромна възможност да бъде подкрепено от ФИФА и УЕФА, които към този момент на няколко пъти са изразявали позитивно мнение за сходен вид трансгранични лиги, както и от английското държавно управление. От няколко години насам сходно предложение има и на Континента, където Белгия и Нидерландия също са изразявали свои хрумвания за обединяване на двете шампионати.

Футболът е съществено обиден от пандемията от COVID-19 и клубовете не престават да търсят разнообразни разновидности за трансформиране на шампионатите за привличане на по-голям зрителски интерес, както и по-стабилни формати, които да носят и по-големи доходи. Подобна концепция за присъединение на Селтик и Рейнджърс към Премиър лийг не е нова, такива оферти във Англия има още от средата на 90-те години, само че до този миг в никакъв случай не са се осъществявали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР