Лондон. Продължителният престой на Джулиан Асанж в сградата на дипломатическата

...
Лондон. Продължителният престой на Джулиан Асанж в сградата на дипломатическата
Коментари Харесай

The Guardian: Здравето на Джулиан Асанж е в „опасно“ състояние

Лондон. Продължителният престой на Джулиан Асанж в постройката на дипломатическата задача на Еквадор в Лондон оказва „ рисково “ влияние върху физическото и психическото му здраве, съгласно оценка на двама експерти, оповестена от английския вестник The Guardian .
В публикация за изданието специалистите възобновяват апелите да бъде обезпечен безвреден достъп на създателя на „ УикиЛийкс “ до болница в английската столица.
Сондра Кросби, лекар и доцент от Бостънския университет, и Брок Чишолм, клиничен психолог, работещ в Лондон, са създали обширен обзор на Асанж, траял общо 20 часа в границите на три дни през октомври предходната година.
„ Резултатите от оценката са предпазени от поверителността сред доктор и пациент, само че нашето професионално мнение е, че продължителното му задържане е физически и умствено рисково за него, и е очевидно нарушаване на човешкото му право да опазване на здравето ", пишат двамата специалисти, без да привеждат спомагателни детайлности.
Джулиан Асанж изиска леговище в еквадорското посолство в Лондон през 2012 година, с цел да избегне екстрадиция в Швеция, където бе издадена заповед за ареста му по отношение на обвинявания със полов темперамент. След повече от пет години, прекарани в посолството, здравето му наподобява се утежнява. По-рано този месец това предизвестиха и дипломатите от посолството на Еквадор.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР