Лондон. Имунизационният комитет на Обединеното кралство препоръча разширяване на програмата

...
Лондон. Имунизационният комитет на Обединеното кралство препоръча разширяване на програмата
Коментари Харесай

Politico: Великобритания препоръча бустери за всички

Лондон. Имунизационният комитет на Обединеното кралство предложи разширение на програмата за инжектиране на бустери на всички възрастни на възраст над 18 години, като се даде приоритет на тези в максимален риск и се понижи разликата до три месеца след първичния курс, написа европейската редакция на Politico .

Съвместният комитет по имунизация и имунизация посъветва, че която и да е от иРНК имунизациите е желана за бустер доза — половин доза Moderna или цялостна доза Pfizer. За тези, които не могат да имат иРНК ваксина, се предлага имунизацията AstraZeneca.

На хората, които са мощно имуносупресирани, също ще бъде препоръчана бустер доза, на процедура тяхната четвърта доза ваксина, три месеца след предходната трета доза.

И най-после, на деца на възраст от 12 до 15 години би трябвало да се предложи втора доза на общоприетия 12-седмичен период след първата доза. В момента им е препоръчана една доза.

„ Наличието на бустер доза от имунизацията ще помогне за повишение на нашето равнище на отбрана против разновидността омикрон “, сподели Уей Шен Лим, ръководител на екипа по имунизацията против COVID-19 в JCVI. „ Това е значим метод за нас да понижим въздействието на този вид върху живота си, изключително през идващите месеци “.

Сега всяка от четирите страни в Обединеното кралство би трябвало да реши дали да одобри рекомендацията, което е естествена процедура по време на пандемията.

Новината идва, защото отчетите през днешния ден допускат, че може към този момент да има предаване от общността на разновидността омикрон в Англия и Шотландия.

Обединеното кралство се причислява към Брюксел и уголемява своята бустер стратегия за всички възрастни. Другите страни от Европейски Съюз към този момент са минали към този метод.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР