Лондон и Рим ще бъдат най-посещаваните от българите дестинации този

...
Лондон и Рим ще бъдат най-посещаваните от българите дестинации този
Коментари Харесай

Топ дестинации за Великден

Лондон и Рим ще бъдат най-посещаваните от българите дестинации този Великден. Това сочат данните на онлайн туристическа организация за закупените самолетни билети и хотелски резервации досега. Анализът демонстрира и повсеместен растеж от 13,6% на пътуванията за празника, спрямо предходната година.

Тази година честването на католическия и православния Великден съответствува (20 април) и част от българите ще употребяват това, с цел да прекарат един по-различен празник отвън страната. Следващото такова съвпадане ще бъде през 2017 г. 

И в двете огромни европейски столици празникът е на огромна респект. В Италия Великден е един от най-големите празници въобще. Най-популярното място e площадът и базиликата „ Св. Петър “ в столицата, където десетки хиляди поклонници се стичат всяка година, с цел да следят Великденската литургия, ръководена от папата. 

На Великден в Лондон доста известен е така наречен „ Лов на яйца “ (Big egg hunt), където дребни и огромни се забавляват наедно, в търсене на скрити на всички места из града яйца. Игрите са съпроводени с доста награди и шоколад. Музеи, театри и галерии също са отворени за посещаване по време на празника. 

В композиция с преференциалните предложения за пътешестване, тези две дестинации се оказват най-желани от българите за празника, показва eSKY.bg. Сред известните дестинации тази година ще бъдат още Виена, Берлин и Франкфурт.

 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР