Лондон. Британският външен министър Лиз Тръс се изказа в подкрепа

...
Лондон. Британският външен министър Лиз Тръс се изказа в подкрепа
Коментари Харесай

Британският външен министър: Европа трябва да намали зависимостта си от руски газ и енергия

Лондон. Британският външен министър Лиз Тръс се изрече в поддръжка на намаляването на зависимостта на Европа от съветската сила, цитира думите й BBC .

" Ние безусловно би трябвало да понижим зависимостта си от съветския газ и сила. И това би трябвало да бъде част от общата тактика за понижаване на зависимостта от страни с непазарни стопански системи, понижаване на зависимостта от враждебни играчи, би трябвало да подсигуряваме, че свободният свят е в положение да има стратегическата самостоятелност, от която се нуждае, с цел да оцелее и процъфтява ", сподели тя в събота в изявление за BBC.

„ Искам да работя дружно с нашите немски, френски, италиански сътрудници и в действителност с целия Европейски съюз, с цел да подсигурявам, че свободните демокрации могат да имат опция на доставките на съветски газ. Мисля, че това е доста значимо “, сподели английският външен министър.

Тя означи също, че всяко отрицателно развиване на украинския сюжет ще затрудни задачата за стартиране на газопровода „ Северен поток-2 “. „ Мисля, че напредването по този въпрос при положение на експанзия, която виждаме от Русия против Украйна, ще бъде проблем “, сподели Тръс.

Тя също по този начин не изключи въвеждането на нови наказания против Руската федерация в този случай. „ Що се отнася до заканите за Украйна, несъмнено, ние търсим какво още можем да създадем. Работим с сътрудници с единодушие, с цел да подсигуряваме, че в случай че се подхващат някакви дейности (срещу Украйна), сподели първият посланик на Англия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР