Локомотив София спечели столичното дерби в женската Националната баскетболна лига

...
Локомотив София спечели столичното дерби в женската Националната баскетболна лига
Коментари Харесай

Локомотив София надви Шампион 2006 в столичното дерби от женското баскетболно първенство

Локомотив София завоюва столичното дерби в женската Националната баскетболна лига (НБЛ), откакто в доста оспорван и изпълнен с обрати мач надделя Шампион 2006 с 63:54.

Победата бе втора за състава на Лилия Георгиева, който има и една загуба, до момента в който днешният му конкурент към този момент е с баланс 1-2.

Мачът стартира със серия от 6 безответни точки за състава на Шампион 2006, само че след 10 минути игра противникът им обърна за 17:12. Преднината на символичните посетители стана двуцифрена при започване на втория интервал, само че те не съумяха да я задържат дълго и на почивката равенството бе възобновено за 31:31.

След паузата Шампион 2006 на собствен ред взе самодейността и на два пъти се откъсваше с по 9 пункта, а преди заключителните 10 минути девойките на Ирена Колева имаха преднина от 48:44. В оставащото време до края обаче баскетболистите на Локомотив София бяха по-стабилният от двата тима на паркета и стигнаха до крайния поврат, а с това и до триумфа в срещата.

За победителките най-резултатна стана Елеонора Петкова с 18 точки, Ванеса Кокалова приключи с 16 и добави 9 битки, а Гергана Цекова се регистрира с 12 точки и 12 битки.

От другата страна Анджела Стамболян приключи с 20 пункта и 7 битки за Шампион 2006, до момента в който Валентина Веселинова завърши с 16 пункта и 7 битки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР