Локализиран е пожарът в района на санданското село Голешово. Огънят

...
Локализиран е пожарът в района на санданското село Голешово. Огънят
Коментари Харесай

Овладян е пожарът в село Голешово

Локализиран е пожарът в региона на санданското село Голешово. Огънят продължава да тлее тук-там, само че заплаха за къщите и хората няма. Създадена е организация популацията да бъде евакуирано при потребност, сподели за Радио Благоевград кметът на селото Стоян Съботанов:

„ Не може да се изгаси изцяло, на места тлее, само че е кръстосан огънят и няма заплаха да се популяризира. Няма заплаха за хората! Предупредили сме ги. Подготвили сме всичко за евакуация, само че такава не се постанова. Пожарът ще бъде изцяло загасен, в случай че завали дъжд “.

Днес е разгласен Ден на печал в общините Петрич Сандански и Кресна, откакто през вчерашния ден към 16 часа, при опит да потушат огъня, починаха двама лесничеи на ЮЗДП, а трети е с тежки изгаряния в болница.

Районната прокуратура в Благоевград проверява гибелта на двамата горски чиновници, починали при пожара, заяви представителят на Окръжната прокуратура Георги Мадолев.

В региона на Пехчево и Делчево, на границата със Северна Македония, четвърти ден продължава битката с пожара. Двайсет и петима пожарникари с три пожарни автомобила са изпратени от България, заяви шефът на пожарната работа в Благоевград основен комисар Георги Пармаков.

От през днешния ден със заповед на министъра на земеделието е неразрешено паленето на стърнища на земеделските площи. Решието беше взего нощес на незабавна среща, свикана от премиера Стефан Янев във връзка гибелта на двамата лесничеи в региона на Сандански. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР