Лобитата активираха активното мероприятие към здравния министър. Професорът в никакъв

...
Лобитата активираха активното мероприятие към здравния министър. Професорът в никакъв
Коментари Харесай

Според Менда Стоянова от ГЕРБ лобитата взели главата на здравния министър

Лобитата задействаха дейното мероприятие към здравния министър . Професорът никога няма да одобри ход за връщане обратно. Той ще поеме моралната отговорност. Това съобщи ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова от ГЕРБ в ефира на Българска национална телевизия.
За здравните министри е много проветриво мястото . Според това, което е направил проф. Петров, няма противозаконни дейности, стана ясно още от думите на Менда Стоянова по отношение на оставката на проф. Николай Петров.
Припомняме, че още в пенеделник (30 октомври) по време на държавното съвещание се разбра, че Петров е подал оставката си пред премиера Бойко Борисов и той я е приел. Това стана безусловно половин ден след материал, отдаден на публични поръчки, предоставени от Военномедицинска академия (ВМА).
Поръчките са на стойност 1,6 млн. лв., а според журналистическото следствие на bTV, те са отишли към компании, свързани по роднинска връзка със здравния министър. Специално поръчки за ортопедията във ВМА са извоювани от компании, които са на мъжа, с който на фамилни начала живее дъщерята на Петров – Руслана.

​Прогнозата на Министерството на финансите е бюджетът да приключи на недостиг. Голямата част от разноските ще бъдат направени през последното тримесечие . Всички тези разноски са планувани в бюджета. Не можем да приказваме никога за разпределяне на пари, безапелационна бе още Стоянова.
​Към края на годината се чакат от към 100 млрд лева Брутният вътрешен продукт. 4% растеж мисля, че ще бъде доближат тази година. За идната чакаме към 105 милиарда лева Брутният вътрешен продукт предвижда ръководителят на бюджетната комисия.
За образованието през идващите години са планувани над 650 млн. за поправки и възобновяване в учебната инфраструктура . Всяко учебно заведение може да излезе с такива планове, стига да бъде задоволително интензивно управлението, разяснява Менда Стоянова.
По думите й за 2018 година са планувани над 1 милиарда лв. за обществената сфера - опазване на здравето, пенсии, разнообразни обществени услуги .
За армията отиват 590 млн. лева повече за сигурност , 160 млн. за заплати и останалото е за техника, разясни още Стоянова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР