Лий Якока, един от най-емблематичните ръководители в автомобилната индустрия, дал

...
Лий Якока, един от най-емблематичните ръководители в автомобилната индустрия, дал
Коментари Харесай

Лий Якока, създателят на Ford Mustang, спасил Chrysler от фалит, почина на 94-годишна възраст

Лий Якока, един от най-емблематичните ръководители в автомобилната промишленост, дал на Америка Ford Mustang и избавил Chrysler от колапс, умря на 94-годишна възраст. Това беше публично обявено от управлението на американския производител, представено от Reuters.

Той е умрял във вторник в дома си в Бел Еър в Калифорния.

" Компанията тъгува за Лий Якока. Той изигра историческа роля в спасяването на Chrysler в миг на рецесия и превръщането ѝ в същинска конкурентна мощ ", се споделя в известието.
 Снимка 432029
Източник:

В продължение на близо 50 години Якока работи в автомобилния бранш. Неговата кариера стартира през 1946 година във Ford Motor. През годините историята на съумелия наследник на италиански имигранти е разказана от издания, като Time, Newsweek New York Times.

Лий Якока се трансформира и в една от първите звезди от бизнеса в Щатите, като издадената в средата на 80-те негова автобиография се трансформира в бестселър.

Неговото име се свързва с концепцията за продажбата на коли на лизинг, която се появява през 50-те години. Той предлага тази скица още при започване на своята кариера във Ford.
 Снимка 432031
Източник:

Якока е и индивидът, който стои зад именития Ford Mustang. След основаването му в края на 60-те години той застава отпред на автомобилния водач.

През 1980 година Лий Якока е и индивидът, който избавя Chrysler, която в този момент е в група с Fiat, от банкрут. Благодарение на него страната отпуска 1,2 милиарда $ под формата на обезпечени заеми за спасяването на компанията. По това време неговата заплата е понижена до 1 $ на година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР