Ливърпул - родният град на Бийтълс, ще бъде домакин на

...
Ливърпул - родният град на Бийтълс, ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Ето го новият домакин на Евровизия

Ливърпул - родният град на " Бийтълс ", ще бъде хазаин на музикалния конкурс " Евровизия " през май следващата година, заяви Би Би Си, предава БНР.

Англия пое семейството от Украйна поради войната в страната. Финалният къс лист на евентуални градове-домакини беше редуциран на финала до Ливърпул или Глазгоу.
-->
Украйна трябваше да бъде хазаин на състезанието, откакто през май украинската фолк-рап група " Калуш оркестра " завоюва короната на " Евровизия ", на вълната на поддръжката за страната им след нахлуването на Русия, напомня Франс прес.Групата победи 24 съперници на финала в Торино със " Стефания " - рап приспивна ария, съчетаваща украински фолклор и съвременни хип-хоп ритми.

А английският участник Сам Райдър се класира на второ място с причудливата си ария " Space Man ".

Въпреки митингите на украинското държавно управление, през юни Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който управлява " Евровизия ", постанови, че Украйна не може да подсигурява сигурността на повече от 10 000 души, участващи в продукцията, и на още 30 000 почитатели, които се чака да участват.

Първоначално държавното управление в Киев се закани да се бори против решението да не му се разреши да бъде хазаин, само че по-късно се съгласи на събитие с присъединяване на Обединеното кралство, което ще има мощно изразен украински привкус, отбелязва Франс прес.

Сега, Би Би Си удостовери, че полуфиналите ще се проведат в Ливърпул на 9 и 11 май, а огромният край - на 13 май.

В сходство с разпоредбите на " Евровизия " Украйна към момента има обезпечено място на огромния край следващата година, дружно с останалите непрекъснати пет страни: Англия, Франция, Германия, Италия и Испания.

Преди това Обединеното кралство е било хазаин на състезанието " Евровизия " осем пъти, в това число четири пъти в Лондон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР