Ливърпул е изправен пред неизвестното и това не нещо ново

...
Ливърпул е изправен пред неизвестното и това не нещо ново
Коментари Харесай

5 неща, които ще се случат на Ливърпул през новия сезон


Ливърпул е изправен пред незнайното и това не нещо ново за Клоп и компания. Само си припомнете по какъв начин " алените " започнаха предходната акция с триумф над Манчестър Сити за " Къмюнити шийлд " и по какъв начин нямаше подозрение, че още веднъж ще са в битката за купата, пише webcafe.bg.

Преди година " алените " изглеждаха енергични, стимулирани и изпълнени с очаквания. Дарвин Нунес таман бе дошъл на " Анфийлд " и очакванията бяха огромни. И никой не беше в положение да планува кошмарния сезон, който следва за мърсисайдци.
-->
Ливърпул не съумя да се пребори за място в топ 4 за първи път от седем години и ще би трябвало да се задоволи с присъединяване в Лига Европа.

Седмица след финала за Суперкупата " алените " направиха 2:2 с Фулъм. Резултатът бе зрелищен във връзка с головете, само че не и Ливърпул. Отборът бе отегчителен, изтощен и лишен от ентусиазъм - тонът за сезона беше заложен.

През това лято се чакаха революционни промени, само че те по този начин и не настъпиха. И дни преди старта на новата акция новите в състава на Клоп са единствено двама - Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай.

В сегашния миг наподобява в областта на фантастиката мърсисайдци да се намесят в борбата за купата, само че когато приказваме за тях, в никакъв случай не би трябвало да се споделя " в никакъв случай ". И по този начин, до момента в който чакаме Ливърпул да избухне с прехвърляния в оставащите седмици до края на трансферния прозорец, означаваме пет неща, които е прекомерно евентуално да се случат на тима през шампионат 2023/24.

1. Повече голове от халфовата линия

Да стартираме с позитивно. Халфовете на Ливърпул ще вкарват повече през новия сезон, в сравнение с през който и да е от предходните сезони под управлението на Клоп. Цялата полузащита на Ливърпул - всичките 10 играчи, подвизавали се в централната зона - осъществиха 10 гола през предишния първенеца.

А двете нови попълнения Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай означиха 22 попадения общо и дадоха 27 асистенци (16 и 11). Креативност, която да хваща окото и опасността пред вратана на противника от страна на халфовете не е нещо обичайно за ерата на Колп. Но, може би, това е на път да се промени.

2. Головете ще продължат да валят във вратата на мърсисайдци

Ливърпул позволи 47 гола във Висшата лига през предишния сезон, което беше с 80% повече от предходния (26). И тази наклонност е прекомерно евентуално да продължи.

Причините за това са доста. Първо - новата тактичност за владеене на топката, която видяхме в края на предишния шампионат, оставя дясната зона още по-податлива на контраатак, защото Трент Александър-Арнолд се подвизава в средата на терена.

Нова травма на Ибрахима Конате (той пропусна 13 мача през предишния сезон) би била извънредно проблематична.

Второ - Ливърпул няма нито един първокласен отбранителен полузащитник. И даже Ромео Лавия от Саутхемптън в последна сметка да бъде притеглен, въпреки всичко той е към момента единствено младеж и от него е рано да се чакат чудеса.

Трето - на тима му трябваше ляв централен бранител. Позиционната дисциплинираност на Анди Робъртсън в защита от трима е под въпрос след години като бек и тактичност с висока преса. От сезон 2015/16 Ливърпул не е допускал 50 гола в лигата за един сезон, само че това може да се случи още веднъж.

3. Ще има рецесия с контузени

Наскоро стана дума, че Юрген Клоп е мениджърът във Висшата лига, който има минимален избор като брой играчи в съблекалнята си. 

През последните години непроменяемо се стигаше до рецесия в тима поради контузени и за жалост на почитателите това е прекомерно евентуално да се случи още веднъж.

Малоброен състав, тежки борби в Премиършип, Лига Европа и за вътрешните Купи, както и интензивните тренировки на Клоп в един миг ще доведат до цялостен санитарен пункт.

4. Ще трябват прехвърляния през януари

Каквото и да се случи до края на трансферното лято 2023, през зимата ще трябват още нови. Бяха времена, в които Клоп постоянно твърдеше, че не е почитател на януарските покупко-продажби и че те са доста сложни.

Но в това време през зимата дойдоха фигури като Върджил ван Дайк, Луис Диас и Коди Гакпо. Едно евентуално ново попълнение е бразилският полузащитник на Флуминензе Андре Триндаде.

5. Лига Европа ще е потребна на тим

Въпреки че Ливърпул и почитателите му не признават нито един различен европейски шампионат с изключение на Шампионската лига, Лига Европа може да е от изгода за развиването на младоците и струпване на убеденост от страна на Дарвин Нунес и други играчи, които изпитват компликации.

Вторият по мощ континентален шампионат хем ще бъде признат съществено, хем няма да е главният фокус на " алените ", което ще им даде повече независимост да се фокусирът напълно върху Висшата лига.

От друга страна спечелването на трофея сигурно е алтернатива за Клоп, който в никакъв случай не е триумфирал в шампионата. А и да не забравяме, че финалът е в Дъблин. Само си представете какво ще е в ирландската столица, в случай че Ливърпул стигне до последната борба.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР