Ливанският драматург и актьор Зиад Итани беше арестуван и обвинен,

...
Ливанският драматург и актьор Зиад Итани беше арестуван и обвинен,
Коментари Харесай

Арестуваха ливански актьор заради сътрудничество с Израел

Ливанският драматург и артист Зиад Итани беше задържан и упрекнат, че е бил помощник на Израел - страна, считана за зложелател от Ливан, съобщи Франс прес, като се базира на ливанските служби за сигурност.

Официално Ливан е към момента в положение на война с Израел, макар, че сраженията сред двете страни са прекратени. Бейрут постанова непоколебим протест на израелските артикули и не разрешава на жителите си да имат контакти с израелци, предава Българска телеграфна агенция.

Зиад Итани, прочут със серия от комични пиеси за живота в Бейрут, е бил задържан в четвъртък след месеци на следствие в Ливан и зад граница. По време на разпит той е признал, че е имал за задача да следи група високопоставени ливански политици и да събира детайлности за техния живот и работа, показват службите за сигурност.

Преди да стане артист и режисьор, Зиад Итани, работеше като кореспондент за малкия екран, изразяваща позициите на Хизбула " Ал Маядин " и сътрудничеше на разнообразни вестници.

Последната война сред Ливан и Израел датира от 2006 година В нея починаха близо 1400 души, като от тях 1200 бяха от ливанска страна. През 1982 година Израел нахлу в част от Ливан, който тогава бе обзет от кръвопролитна революция (1975 година - 1990 г.)
тагове артист ливан арест израел
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР