Григор Димитров говори за най-тежката загуба в своята кариера. Българинът

...
Григор Димитров говори за най-тежката загуба в своята кариера. Българинът
Коментари Харесай

Григор за най-тежката си загуба: Отне ми 7 или 8 месеца да предолея мача с Надал на АО

Григор Димитров приказва за най-тежката загуба в своята кариера. Българинът си напомни своя дуел против Рафаел Надал от полуфиналите на Аустрелиън Оупън 2017-та, когато двамата изнесоха един изключителн 5-сетов театър, в който първата ни ракета имаше два скрити мачбола при 4:3 и 15:40 в решителната част, само че тъкмо тогава Матадора сподели за какво всички се възхищават толкоз доста на неговата психическа резистентност и той обърна развиването на конфликта след два изумителни завършващи удара, триумфирайки в 4-часова и 56-минутна гладиаторска борба. Изглежда въпросното проваляне е наранило доста сериозна душeвността на най-хубавия български тенисист, който признава по какъв начин дълго време по-късно е мислил за този дуел.

" Отне ми 7 или 8 месеца, до момента в който преодолея загубата от Рафа на полуфиналите на Аустрелиън оупън през 2017-та. Често усещам по какъв начин като че ли някакви невидими сили прекатурнаха хода на дуела. Водех с 4:2 гейма в петия (забравил е развиването на мача) и играех необикновен тенис. Не виждах метод по какъв начин бих могъл да изгубя в този ден, само че тъкмо това се случи в последна сметка.

A по какъв начин най-после е съумял да преодолее този тежък миг? " Със силата на душeвността. Опитваш се да надграждаш от личните си прекарвания и да си задаваш въпроси. Винаги съм вярвал в това, че би трябвало да приказваш с някого - без значение дали става въпрос за експерти, другари или семейство. Мисля, че това е жизненоважно нещо за нас и самодейността би трябвало да идва от самия теб. Говоренето не значи безусловно нищо, в случай че не направиш първата стъпка. Когато завоювах финалите на ATP в края на годината, към този момент бях напълно друг тенисист и човек " - споделя Димитров.

Източник: The Athletic

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР