Лицевото разпознаване трябва да бъде забранено в Европа заради дълбокото

...
Лицевото разпознаване трябва да бъде забранено в Европа заради дълбокото
Коментари Харесай

Забранете лицевото разпознаване, призова европейски регулатор

Лицевото различаване би трябвало да бъде неразрешено в Европа поради " дълбокото и недемократично нахлуване " в персоналния живот на хората, съобщи Европейският контролен орган по отбраната на данните, представен от Reuters.

Регулаторът изрази страдание, че Европейската комисия не се е вслушала в предходен негов апел да бъде неразрешено лицевото различаване на публични места.

" Европейският контролен орган по отбраната на данните ще се концентрира в частност върху слагането на ясни граници за тези средства и системи, които може да крият заплаха за съществени права, каквито са опазването на персоналните данни и персоналната цялост ", твърдят от институцията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
През миналата година вложенията в промишлеността на изкуств...

Коментарът беше изработен два дни откакто Европейската комисия предложи план за правила, в който се предлага да бъде разрешено потреблението на лицево различаване при търсене на изчезнали деца и нарушители и при случаи на терористични офанзиви.

Предложените правила, които би трябвало да бъдат разисквани със страните от Европейски Съюз и Европейския парламент, са опит на Еврокомисията за основаване на интернационалните правила за изкуствения разсъдък - технология, в която преобладават Китай и Съединени американски щати.

Предложенията на Комисията породиха рецензии от правозащитни организации, които се притесняват, че малки врати в тях може да разрешат на властнически държавни управления да злоупотребяват с изкуствения разсъдък, с цел да погазват правата на хората.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР