Лицето на един от най-великите владетели на Египет Рамзес II

...
Лицето на един от най-великите владетели на Египет Рамзес II
Коментари Харесай

Легендарен египетски фараон оживя! Уникално постижение

Лицето на един от най-великите владетели на Египет Рамзес II е възобновено 3200 години след неговата гибел, оповестява Daily Mail. Новата научна реорганизация е дело на египетски и английски експерти. Учените са употребявали 3D модел на черепа, и да възстановят неговите черти

След това те „ връщат “ процесите на стареене съвсем половин век обратно, с цел да покажат по какъв начин е изглеждал управникът в разцвета на силите си. Резултатът е първата напълно научна реорганизация на лицето на фараона, основана на компютърна томография на действителния му череп.
-->
Лицето на фараона е било красиво, с присъщи черти – ясно изразен нос и мощна челюст, отбелязва проф. Сахар Салим – една от откривателите от Университета на Кайро и авторка на 3D модела на черепа.

За да пресъздадат портрет, оптимално непосредствен до облика на Рамзес II, откривателите изследват и съхранените до през днешния ден писмени източници за ръководството му

Проектът е вторият по рода си, управителен от Сахар Салим неотдавна, след научната реорганизация на лицето на фараона Тутанкамон, приключена от кралския ваятел Кристиан Корбет.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР