Литовските власти обявиха, че забраната за транзитния превоз през тяхна

...
Литовските власти обявиха, че забраната за транзитния превоз през тяхна
Коментари Харесай

Блокада! Литва спира транзита на стоки, обект на санкции, от руската Калининградска област

Литовските управляващи оповестиха, че възбраната за директния транспорт през тяхна територия към съветския ексклав Калининград на артикули, обект на наказания от Европейски Съюз, би трябвало да влезе в действие от събота, заяви Ройтерс.

Информацията за възбраната пристигна в петък във видео, оповестено от районния губернатор на Калининград Антон Алиханов.

Сред стоките, на които Европейски Съюз наложи наказания, са въглища, метали, строителни материали и високи технологии. Алиханов сподели, че възбраната ще включи към 50 % от стоките, които се внасят в Калининград.

Незабавното влизане на глобите в действие беше доказано от товарното поделение на литовските държавни железници в писмо до клиентите след " конкретизиране " от Европейската комисия за механизма на използване на глобите.

Алиханов прикани жителите да не се впускат в паническо извършване на покупки и заяви, че два кораба към този момент транспортират артикули сред Калининград и Санкт Петербург, а още седем ще се включат в маршрута до края на годината. " Нашите фериботи ще се оправят с всички товари ", съобщи той в събота.

Затворен сред териториите на членките на Европейски Съюз и на НАТО Полша и Литва, Калининград получава доставки от Русия посредством железопътен превоз и газопроводи през Литва. В града е ситуирано командването на съветския балтийски флот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР