Литовската баскетболна федерация реши да запази целия треньорски щаб на

...
Литовската баскетболна федерация реши да запази целия треньорски щаб на
Коментари Харесай

Литва запазва треньорския си щаб

Литовската баскетболна федерация реши да резервира целия треньорски щаб на мъжкия народен тим на страната отпред със старши треньора Казис Максвитис и помощника му Кестутис Кемзура.

Максвитис, който е ментор и на Жалгирис (Каунас), обаче няма да може да води представителния състав в идните мачове от квалификациите за Световното състезание през 2023 година и ще бъде заместен от Кемзура, заяви профилираното издание basketnews.com. Причината е засичането на датите за националните тимове и участниците в Евролигата, измежду които е и Жалгирис.

Тимът на Литва е хазаин на Франция на 11 ноември, а на три дни по-късно ще гостува на Черна гора във втория стадий на международните квалификации, до момента в който Жалгирис има посещение на френския АСВЕЛ Вильорбан на 10 ноември, а на 18-и същия месец би трябвало да посрещне италианския Олимпия Милано.

52-годишният Кестутис Кемзура сега не е зает с клубен отбор и ще влезе в ролята на старши треньор на националния тим на Литва след 10-годишна пауза. Той води състава сред 2010-а и 2012 година, като завоюва бронз на Световното състезание през 2010 година, само че напусна след Олимпиадата в Лондон.

Литва бе измежду противниците на България в първия стадий на пресявките за класиране на Мондиал 2023, а на провелото се през септември Европейско състезание за мъже приключи на 15-о място в крайното класиране.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР