Листата на морковите творят неподозирани вълшебства с организма и могат

...
Листата на морковите творят неподозирани вълшебства с организма и могат
Коментари Харесай

Листата на морковите крият неподозирани вълшебства

Листата на моркови те творят неподозирани магии с организма и могат да бъдат отлично допълнение към здравословното ни меню, уверени са специалистите, осведоми Дарик.

В ерата на супермаркетите някои от нас са не запомнили по какъв начин наподобява същинския морков, защото на щандовете липсва зелената част на зеленчука, която в множеството случаи изхвърляме, в случай че е налична.

За да сте сигурни в потребните свойства на листа та, би трябвало да сте уверени, че моркови те не са третирани с химикали. За задачата ги купувайте от производители.

Зелената част на моркова спомагат за положителната работа на бъбреците. Те са добър източник на витамин К и източник на хлорофил, който оказва помощ за пречистването на кръвта и надбъбречните жлези. Освен това съдържат калий, който намалява кръвното налягане и оказва помощ в битката с остеопорозата.

Листата на моркови те можем да прибавяме дружно с магданоз в супите и ястията, само че е най-добре да се употребяват сурови в салати, фрешове и смутита. Те се комбинират прелестно със зелена салата, спанак, киноа и коденолодните зеленчуци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР