Липсата на витамини най-често се появява по време на студените

...
Липсата на витамини най-често се появява по време на студените
Коментари Харесай

Симптоми при недостиг на витамин B12

Липсата на витамини най-често се появява по време на студените месеци, когато пресните артикули не постоянно са налични. Признак, че страдате от липса на витамини, е сложното и тежко пробуждане заран.

Също по този начин симптом е сънливостта, която не изчезва през целия ден, а също по този начин и апатията, която ви е обхванала. Признаци са и неприятната централизация и несъразмерната нервност.

Депресивното въодушевление и сухата кожа също са в листата на признаците на неналичието на витамини. Децата и възрастните хора, както и пушачите и бременните дами са изключително уязвими в студеното време.

При липса на витамини заболяванията се лекуват доста по-трудно и елементарно минават в хронична форма. При липса на витамини от групата В се нарушава активността на нервната система, косата побелява рано, човек има пристъпи на гадене и кожни проблеми.

 Симптоми при дефицит на витамин B12

Липсата на витамини постоянно се провокира от нарушаването на храносмилателния развой, вследствие на което храната не се усвоява изцяло и потребните субстанции се изхвърлят от организма.

Особено зле се отразява неналичието на витамин B12, защото това е единственото хранително вещество, което съдържа скъпия за организма кобалт.

Този витамин взе участие в обмяната на белтъчини, мазнини и въглехидрати, като взаимодейства с витамин С и фолиева киселина.

За здрави нерви организмът би трябвало да е зареден с В12. Този витамин освежава запасите от желязо в тялото, а също така оказва помощ за усвояването на витамин А.

Витамин В12 задейства главния витален развой – синтеза на дезоксирибонуклеиновата и на рибонуклеиновата киселина. За децата и дамите в менопауза този витамин е доста значим, защото спомага за растежа на костите.

Витамин В12 се съдържа единствено в храна от скотски генезис – месо, мляко и сирене. Човешкият организъм не може да го създава.

За усвояването на витамин В12 би трябвало да има задоволително калций, който сте погълнали във тип на артикули дружно с тези, които съдържат скъпия витамин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР