Липсата на сняг в Алпите през настоящата зима принуждава туристите

...
Липсата на сняг в Алпите през настоящата зима принуждава туристите
Коментари Харесай

Туристите поемат към Скандинавия заради липсата на сняг в Алпите

Липсата на сняг в Алпите през актуалната зима принуждава туристите да се пренасочат към планините в Скандинавия, съгласно основния изпълнителен шеф на нискотарифния транспортьор " Норуиджън еър " (Norwegian Air), представен от Ройтерс.

Необичайно меката зима прогони скиори и сноубордисти от нискоразположените курорти в Швейцария, Италия и Франция и някои от тях поеха на север. В резултат на това " Норуиджън еър ", чийто главен пазар са скандинавските страни, регистрира растеж на търсенето от страна на туристи от други европейски страни, поели към района, споделя Гейр Карлсен.

" Отчитаме нараснало търсене от страна на туристи от Германия, Нидерландия и Англия ", уточни той, откакто показа резултатите на компанията за четвъртото тримесечие на 2023 година, които са над упованията. " Това съответствува с растеж на трафика и поради Северното зарево ", споделя Карлсен, имайки поради туристите, поемащи към арктическите елементи на Норвегия, Швеция и Финландия, с цел да съзерцават светлините в небето, които се виждат най-добре през тъмните зимни месеци.

Той обаче не уточни съответни числа за растежа на туристите, поели на север тази зима, само че добави, че компанията открива нови направления. 

" Летим, да кажем, от Копенхаген до Бергамо, а най-интересното е, че 70 на 100 от този трафик е ориентиран на север. Тоест, норвежците летят по-малко до Италия, в сравнение с италианците до Норвегия ", сподели Карлсен.

" Норуиджън еър " възнамерява да усили потенциала си през годината, изключително през последното тримесечие, и да усили броя на самолетите си с най-малко 16 на 100. По думите на Карлсен увеличеното търсене от страна на европейците, насочващи се към снега в Скандинавия, е частично причина за това.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР