Липсата на редовен кабинет може да има негативен ефект върху

...
Липсата на редовен кабинет може да има негативен ефект върху
Коментари Харесай

Пеканов с лоши новини. Какво бави влизането ни в еврозоната

Липсата на постоянен кабинет може да има отрицателен резултат върху датата на влизането ни в еврозоната. Това стана ясно на диалози във Вашингтон, където делегация, водена от вицепремиера Атанас Пеканов, финансовия министър и шефа на Българска народна банка взе участие в годишните срещи на Световната банка и на Международния валутен фонд, заяви bTV.

В рамките на форума делегацията ни е провела редица срещи с висши управителни екипи на Международния валутен фонд и Световната банка, както представители на интернационалните финансови институции и централни банки.
-->
Във фокуса на диалозите е Планът за възобновяване, както и влизането на страната ни в еврозоната.

В рамките на диалозите е станало ясно, че страната ни ще получи техническа помощ от Световната банка по Плана за възобновяване.

Според вицепремиера по ръководство на еврофондовете Атанас Пеканов е допустимо, в случай че в страната ни продължи да има политическа неустойчивост и няма постоянно държавно управление, да има закъснение с приема ни в еврозоната, който все още би трябвало да се случи на 1 януари 2024 година

„ Влизането в еврозоната е доста значима и стратегическа цел пред България. Липсата на парламент вероятно може да забави този развой. Ние разговаряхме и с Международния валутен фонд, и Световната банка по това по какъв начин най-добре да използван промените, които са заложени в Плана за възобновяване и резистентност. По оценки на Световната банка, в случай че вярно използван промените в Плана за възобновяване, ние имаме опцията да удвоим капацитета на българската стопанска система в идните години, увери Пеканов.

По време на полемиките на форума са разисквани развиването и провокациите пред международната стопанска система и финансовите пазари в подтекста на световните рецесии. От форума идват послания за предстояща международна криза и стягане  на фискалната политика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР