Липсата на маски, дезинфектанти, ръкавици и т.н. заради коронавируса не

...
Липсата на маски, дезинфектанти, ръкавици и т.н. заради коронавируса не
Коментари Харесай

NYT: Защо „Не се нуждаете от маски!“ не сработи

Липсата на маски, дезинфектанти, ръкавици и така нататък поради ковид не е единствено български феномен. Подобно в последна сметка неефективно презапасяване се случва и в доста по-развити и богати страни, излиза наяве от материал на " Ню Йорк Таймс ".

" Когато новините за тайнствен вирус, обвързван с храната по пазарите в Ухан, доближиха останалия свят при започване на януари, една от първите ми реакции беше да си поръчам непретенциозно количество маски. Няколко седмици по-късно нямаше нито една маска, която да може да се купи в магазините или онлайн на естествена цена. Много специалисти, без подозрение стимулирани от естествената и незабавна цел да опазят останалите маски за медицинските лица, започнаха да споделят на хората, че не се нуждаят от тях или не знаят по какъв начин да ги носят ", стартира текста си създателят Зейнеб Тюфекчи.
Снимка: Reuters
Според нея диалогът от най-висшите етажи до елементарните хора се е трансформирал в заслужен за научно проучване образец по какъв начин да не се комуникира, изключително във времена, в които обичайните „ пазачи “ на публичния интерес като медиите и здравните управляващи имат доста по-малко надзор.
Карантината работи: Новозаразените в Италия стартират да понижават Тоталната численост на болни в Италия е към този момент 23 073 души
По думите на създателя това се е случило първо, тъй като редица здравни специалисти, в това число и тези на Съединени американски щати, са декларирали пред обществеността едновременно, че маските не са нужни за отбрана на жителите и че здравните служащи се нуждаят от бързо изчезващия ресурс.
Снимка: Reuters
„ Това несъгласие обърква елементарен слушател. Как тези маски пазят вълшебен единствено носителите и единствено в случай че работят в избрана област? “, запитва тя.
Извънредни ограничения против разпространяването на COVID-19 в доста страни Интернет търговията процъфтява, само че ограниченията нанесоха нов удар върху тържищата
Второ - в опита да поддържат първото обръщение, управляващите започнаха да споделят, че маските, изключително респираторните маски от медицински клас (тип N95), се нуждаят от вярно слагане, другояче те не ни биха помогнали, отбелязва Тюфекчи.
Снимка: Reuters
„ Много хора не си мият вярно ръцете, само че ние не им споделяме да подценяват това. Вместо това предлагаме указания, знаци, пеем песни, с които отброяваме вярното време за миене на ръце и така нататък Казвайки на хората, че не могат да носят вярно маска, не е печелившо “, изяснява тя.
В незнание: Участниците в немския „ Биг Брадър “ не знаят за пандемията След рецензии в обществените мрежи, телевизия SAT 1 ще осведоми играчите за протичащото се отвън къщата
Още един акцент, към който Тюфекчи поглежда, е изгодата от маските. Според нея те защищават, въпреки не напълно и тяхната приложимост постоянно е била насърчавана като общоприета процедура към заболели хора, изключително при по-уязвимите.

Също по този начин Тюфекчи акцентира, че СЗО и Центърът за надзор и предварителна защита на заболяванията в Съединени американски щати са предложили носенето на маски.

„ Тъй като двете организации настояват, че маските понижават възможностите инфектираните хора да заразят другите, тогава всички би трябвало да употребяват маски. Ако на обществеността се каже, че единствено болните би трябвало да носят маски, тогава тези, които ги носят, ще бъдат жигосани и хората с лека ръка ще ги заобикалят в случай че крещят „ Аз съм болен “.
СЗО: Всички страни би трябвало да се снабдят с повече проби за COVID-19 „ Не можете да гасите огън слепи “, съобщи шефът на СЗО Тедрос Гейбрейесъс
Журналистката акцентира, че места като Хонконг и Тайван са измежду първите страни, подхванали обществено разграничаване и носене на маски и все още държат обстановката под надзор за разлика от други страни и макар пътуването от и до континентален Китай.

Според Тюфекчи несъгласията са довели до сегашната обстановка заради неналичието на доверие - плодородна среда за презапасяването и дезинформацията. „ Както споделяха в Съветския съюз – Ако има опашка, първо се нареждаш, след това питаш защо е “, отбелязва създателят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР