Липсата на голяма част от свидетелите по делото на Антон

...
Липсата на голяма част от свидетелите по делото на Антон
Коментари Харесай

Важни свидетели спънаха делото за „палавия“ мотел край Пловдив

Липсата на огромна част от очевидците по делото на Антон Асенов – Мустафата, който е упрекнат за бизнес с проституция в мотел „ Мерита “ край Войдводиново, принуди съда да анулира съвещанието за началото на месец декември, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.
Прокурорът по делото предложи да се прочетат писмените им показания в зала, само че отбраната на Асенов не бе склонен.
Адвокат Давчев изиска неявилите се очевидци да бъдат разпитани персонално пред правосъдния състав, тъй като той и подзащитният му не са участвали на разпитите им.
Той сподели, че при полицейска акция в дома на една от свидетелките са били открити наркотични субстанции и изрази подозрения за достоверността на показанията й.
В залата присъстваше персонално свидетелката Галя Ангелова, която дълго време е била оповестена за държавно търсене, само че към този момент е открита.
Съдия Роглекова попита Ангелова къде е била и за какво не се е явила по-рано. Тя сбито й отговори, че се е намирала в Пловдив.
От разпита се разбра, че Галя е съседка на Антон в „ Столипиново “, познава втората му жена, детето им и родителите му.
Асенов бе избран от нея като радушен човек и показа, че не е наясно с какво тъкмо се занимава той.
„ Не знам, какво работи, само че излиза заран и вечер се прибира. “
Прокурорът попита Ангелова по отношение на финансовото положение на Асенов.
„ Не мога да кажа, дали разполага с пари. Хубаво живеят. Къщата му е естествена. “
Припомняме Ви, че против Антон Асенов е повдигнато обвиняване за това, че от февруари 2014 година до 19.05.2020г., в мотел „ Мерита “ в с. Войводиново, който е бил нает от него, е предоставял стаи на седем дами за осъществяване на платени секс услуги и блудствени дейности.
Срещу Асенов е повдигнато още едно обвиняване обвързвано с финансови интервенции. Той е закупил недвижимо и движимо имущество, като е знаел, че парите са добити посредством тежко съзнателно закононарушение в интервала от 2010 година до 19 май 2020 година
Днес бе разпитано вещото лице Мутафчиев, който е изготвил автооценъчната експертиза на 12-те взети автомобила. Неговата съществена задача е била да се разбере пазарната им цена и да даде мнение. Съдът одобри неговото умозаключение.
Прокурорът по делото пожела за идващото съвещание да бъдат предоставени копия от документите на колите, с цел да се види цената на закупуване, както и на кое има са регистрирани.
Съдът одобри настояването, насрочи делото за 4 декември и пожела да се изиска информация, по какъв начин протича издирването на очевидците и какъв брой лица са открити.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР