Липсата на достатъчно спешни медици в съседна Гърция се оказва

...
Липсата на достатъчно спешни медици в съседна Гърция се оказва
Коментари Харесай

Голяма трагедия в Гърция заради недостиг на спешни медици

Липсата на задоволително незабавни медици в прилежаща Гърция се оказва свръхтежък проблем, изключително по островите. Тази седмица поради забавяне на коли за спешна помощ двама туристи изгубиха живота си, оповестява бТВ.

50 годишна туристка от Чехия умря на плаж на остров Тасос без да ѝ бъде оказана здравна помощ.  Свидетели на случая се опитвали да реанимират дамата, която се почувствала зле малко откакто излязла от водата.
-->
В този миг единствената работеща кола за спешна помощ на острова била на различен адрес и се забавила с повече от половин час. Подобен случаи при започване на месеца стана и на Халкидики, където умря румънска туристка.

На остров Тасос има четири коли за спешна помощ, само че личен състав има единствено за една от тях на база на 24 часово дежурство, което е 11 души. В туристическия сезон популацията на Тасос се усилва към пет пъти, а различен прочут остров - Санторини, чака 2,5 милиона туристи. Там обаче има единствено с една кола за спешна помощ.

За да проработи системата, би трябвало да бъдат назначени към 700 души.

Проблемът се третира с приоритет от новото здравно министерство, което е наясно за дефицита на най-малко 22 от островите. Новото държавно управление на Кириакос Мицотакис се зае да прави радикални промени с сливане на незабавната помощ с пожарна и военни, дружно със здравни служащи от районните здравни центрове, които да покрият дежурствата и да обезпечат навременна помощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР