Лимоновото дърво и плодовете му са едни от най-старите културни

...
Лимоновото дърво и плодовете му са едни от най-старите културни
Коментари Харесай

Полезни свойства на лимона

Лимоновото дърво и плодовете му са едни от най-старите културни растения с генезис от Индия. Днес, лимонови дървета порастват в субтропичният климат по целия свят, изключително във Флорида и Средиземно море. Въпреки, че плодовете и сока му имат кисел усет, лимонът е приказен буфер за организма и може да понижи хиперацидитета в стомаха.

Лимонов сок и лимоновите кори имат дезинфекционен резултат, а листата на дървото се употребяват за понижаване на висока температура. В допълнение може да се каже, че лимоните са богати на витамин С, който пък от своя страна укрепва имунната система и работи като антиоксидант, като пази клетките от вредите, който нанасят на тялото ни нездравословните радикали.

Лимоните и лечебната им приложимост имат противовъзпалително деяние. Те оказва помощ на тялото да се очисти посредством поощряване на изпотяването и работят като натурален диуретик. Лимоните също се подтикват апетита, оказват помощ на храносмилането, укрепват тялото и отбранителната му система, облекчават спазмите и уголемяват кръвоносните съдове на кожата.

 Лимони

Лимоните са известни с потребните си средства за лекуване на подагра, задържане на урината, недостиг на витамин С, инфектиране на устата и гърлото, пресипнал глас, храносмилателни разстройства, астма, раздразнителност, бодърствуване, сърцетуптене, болести на стомаха, черния дроб и червата. Ето няколко хрумвания по какъв начин лимоните могат да ни бъдат потребни.

1) Запарете с една чаша вряла вода, 3 с.л. изсушени листа от лимон, покрийте съда с капак и оставете сместа да се запари за към 10 минути. Използвайте отварата за понижаване на температурата и облекчение на спазмите. Пийте по 2 чаши дневно.

2) Подсладен с мед, този чай оказва помощ за облекчение на кашлица и астма.

3) Също по този начин е лек за бодърствуване. Отварата предизвиква релаксацията и дълбокия сън. Пийте по 1 чаша преди лягане.

4) Пилинг маска. Настържете кората на един лимон и прибавете към нея малко от сока на лимона, дружно с две супени лъжици сода за самун. След това пламенно разтъркайте лицето си за към минута и измийте с хладка вода.

5) Използвайте сока на лимона подсладен с мед за освобождение от взаимни и нервни болки.

6) Ароматни етерични масла, намиращи се в кората оказват помощ на кръвоносните съдове и имат противовъзпалителен резултат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР