Лимонадата предотвратява образуването на камъни в бъбреците. Чудодейните свойства на

...
Лимонадата предотвратява образуването на камъни в бъбреците. Чудодейните свойства на
Коментари Харесай

Лимонада срещу камъни в бъбреците

Лимонадата предотвратява образуването на камъни в бъбреците. Чудодейните свойства на лимонадата се дължат на обстоятелството, че в лимоните се съдържат най-големи количества цитрат, който е натурален инхибитор на процеса на създаване на бъбречните камъни.

Наред с цитрата, приемът на огромни количества течности също попречва появяването на камъни в бъбреците.

По този метод се понижават равнищата сол, калий и белтъци, одобрявани с храната. Нездравословният метод на хранене с приема на огромни количества сол и белтъчини е измежду главните фактори за образуването на камъните, които се състоят най-вече от калциеви натрупвания.

По тази причина експертите предлагат пиенето на лимонада вместо други плодови сокове, защото те съдържат по-малко цитрат, а в състава им постоянно има калций и соли на оксаловата киселина, които са противопоказни за хората, предразположени към това заболяване.

Не става обаче дума за бутилирания газиран еквивалент, а за напитката, която се подготвя от пресни плодове.

Лечението с лимонада може да се практикува както от хора в начален етап на болестта, по този начин и от тези, които неотдавна са се избавили от камъните. Тъй като в 50% от случаите съществува риск от повторното им образуване в бъбреците през идващите 5-10 години.

Всички проучвания до момента демонстрират, че соковете от лимони и портокали, съдържащи цитрат, блокират образуването на твърди вещества в бъбреците.

Ето и по какъв начин да си приготвите домашна лимонада. Необходими артикули: 500 г лимони, 2.5 л вода, 300 г захар.

Измийте лимоните се измиват и нарежете на кръгчета 1 или 2 от тях се нарязват на кръгчета. Настържете кората на останалите лимони благодарение на ситно ренде и изцедете самите лимоните.

Сложете водата да кипне и прибавете към нея захарта и настърганата кора от лимоните. След като захарта се разтвори изцяло, свалете тенджерата от котлона.

Охладете лимоновия сироп до стайна температура и го изсипете в кана, дружно с лимоновите кръгчета и сок. Оставете напитката в хладилника, до момента в който се охлади и към този момент можете да й се насладите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР