Лил се качи еднолично на върха във френската Лига 1,

...
Лил се качи еднолично на върха във френската Лига 1,
Коментари Харесай

Лил надигра ПСЖ като гост

Лил се качи еднолично на върха във френската Лига 1, откакто надигра настоящия първенец Пари Сен Жермен с минималното 1:0 като посетител в дербито на 31-ия кръг в шампионата.

Двата тима влязоха в конфликта с еднакъв брой точки, само че парижани заемаха първата позиция поради по-добрата си голова разлика. Въпреки това, воденият от Маурисио Почетино отбор не съумя да се възползва от домакинското си преимущество на „ Парк де Пренс “ и отстъпи пред чудесно проведения и бързо контраатакуващ състав на „ кучетата “. Единственото попадение в срещата падна в 20-та минута, когато прецизен бе Джонатан Дейвид след асистенция на Джонатан Иконе.

Шампионите пробваха да отвърнат на предизвикването, само че бяха спрени от вездесъщата игра на стража на гостите Майк Майнан. В края на дуела нервите на Неймар, който към този момент беше получил жълт картон, не устояха и той пое към съблекалните, откакто бе фаулиран. Преждевременно под душовете пое и Тиаго Джало от Лил. В последна сметка, ПСЖ загуби за осми път през акцията и към този момент изостава на три точки от днешния си противник. Трети е Монако, който е единствено на точка от парижани след безапелационния триумф над Метц с 4:0 по-рано денем. Лил е четвърти с тъкмо 60 пункта, само че може да се изравни с отбора на Почетино при победа над Ланс по-късно довечера.
За парижани следва посещение на Байерн Мюнхен в първи четвъртфинал в Шампионска лига – повтаряне на миналогодишния край, а по-късно съставът гостува на Страсбург във вътрешния шампионат. Лил пък пътува до Метц за среща с намираящия се в средата на таблицата отбор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР