Ликвидираният във Виена терорист е бил известен на разузнавателните служби,

...
Ликвидираният във Виена терорист е бил известен на разузнавателните служби,
Коментари Харесай

Разкриха кой е терористът от "Ислямска държава", окървавил Виена СНИМКА

Ликвидираният във Виена терорист е бил прочут на разследващите служби, оповестява Falter. По данни на изданието, той е бил един от 90-те австрийски ислямисти, които са желали да отидат да се бият в Сирия.

По данни на основния редактор на изданието, нападателят се споделя Куртин С. Той е на 20 години. Мъжът е роден и израснал във Виена, само че има албански корени. Родителите му са родом от Северна Македония.



По данни на австрийския всекидневник Die Kronen Zeitung, нападателят е 30-годишен емигрант, който е дал клетва за честност на новия водач на терористичната формация „ Ислямска страна “ Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Курайши малко преди офанзивата във Виена.
По-рано вътрешният министър на страната Карл Немахер заяви, че ликвидираният стрелец е бил член на „ Ислямска страна “. Мъжът е носел подправен шахидски пояс, бил е въоръжен с автомат.

Според локалните органи на реда обаче, терористът не е бил кадърен да възнамерява офанзива на локална почва.

По последни данни при терора, окървавил австрийската столица, са починали четирима души. Обект на терористична офанзива станаха по едно и също време шест обекта, измежду които синагога, два ресторанта и европейски културен център.

Терористи откриха огън от автомати по всичко живо, което се изпречи на пътя им. Единият от нападателите е убит от полицията, други четирима са арестувани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР