Лидерството на Европа в новото поколение мрежи 5G към момента

...
Лидерството на Европа в новото поколение мрежи 5G към момента
Коментари Харесай

Телекомите в Европа губят по 100 млн. евро на ден от по-тежките регулации

Лидерството на Европа в новото потомство мрежи 5G все още наподобява непостижимо, само че не всички са се отказали от концепцията.

© Eric Gaillard Още по тематиката
Телекомите навлизат в електронните спортове

Световният капацитет на пазара е сред 10 и 20 милиарда $, сочат данните на JPMorgan
6 юни 2017
Телеком регулаторът във Англия ще принуди BT да се раздели с основно звено

Openreach трявба да е настрана сдружение, защото има огромна власт върху интернет инфраструктурата, считат от " Офком "
29 ное 2016

Технологичните компании от Съединени американски щати и Азия да лишават огромен дял от потребителите в Европа, защото оферират безвъзмездни позвънявания, известия и други услуги от обществените мрежи. Телекомуникационният бранш в Европа губи по 100 млн. евро дневно през последните 10 години вследствие на по-тежките регулации спрямо съперниците в Съединени американски щати и Азия. Това демонстрира отчет на Асоциацията на телекомуникационните оператори в Европа (Etno), написа Financial Times. Проучването е направено взаимно с ирландската консултантска компания Accenture.

Недоволството в сектора

Телекомуникационните групи в Европа се оплакват от години от наложените регулации в сектора. Недоволството на европейските оператори е подбудено и от обстоятелството, че регулациите за софтуерните компании от Съединени американски щати и Азия не са толкоз тежки, колкото на Стария континент. Голяма част от тези компании ожесточават конкуренцията в бранша, тъй като оферират световни информационни и интернет услуги. В отчета се показва, че е нужна смяна в регулативните условия, с цел да се сътвори конкурентоспособна цифрова стопанска система в Европа.

" Възможно е Европа да претърпи още загуби при липса на смяна, а 50% от работните места на континента евентуално ще бъдат наранени от дигитализацията ", се показва в отчета. По този метод огромните европейски телекоми желаят регулациите да бъдат смекчени, тъй като съгласно тях те лимитират вложенията. Редица изпълнителни шефове от бранша са на мнение, че сегашната среда дава опция на софтуерните компании от Съединени американски щати и Азия да лишават огромен дял от потребителите, защото оферират безвъзмездни позвънявания, известия и други услуги от обществените мрежи.

Резултатите

Според данни на Etno облагата на европейските компании е намаляла до едвам 11% от световната в бранша, до момента в който през 2006 година тя е била 36%. През 2008 година междинните доходи от телефонни позвънявания на клиент за месеца в Европа са се равнявали на 14 евро. През 2016 година те са намалели до 6.4 евро на месец. Причината за тези резултати е увеличеното потребителско търсене на цифрови услуги.

В отчета е показана и прогноза, съгласно която фирмите ще усилят вложенията си в цифровизация, с цел да покачат приходите си. От браншовата организация са безапелационни, че Европа би трябвало да има водеща роля в стратегически сфери, в това число в софтуерния бранш и обезпечаването на безжична мобилна мрежа за високоскоростен 5G интернет.

Следващото потомство 5G

Изпълнителният шеф на английската телекомуникационна компания BT Галвин Патърсън отговори на апела на организацията и изясни, че няма по какъв начин да планува каква тактика ще извършва групата му през 2030 година Изпълнителният шеф на кабелния оператор Liberty Global Майкъл Фрайс дефинира обезпечаването на водещо място на Европа в софтуерните нововъведения като неизпълнима фантазия.

През март част от огромните телекоми в Европа уведомиха Европейската комисия, че проектите да се концентрират върху идващото потомство безжични мобилни мрежи 5G мъчно могат да бъдат изпълнени. До този извод се стигна, откакто еврокомисарят по цифровия пазар Андрус Ансип се срещна с публични представители на огромни телекоми на най-голямото събитие в промишлеността Mobile World Congress в Барселона. Преди това Европейската комисия изготви тактика, съгласно която обновената мобилна мрежа ще се отрази удобно на редица браншове и ще бъдат отворени към 2.3 млн. работни места. Очакванията са новата мрежа да бъде налична до 2019 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР