Японският автомобилен гигант Toyota представи двигатели от следващо поколение, които

...
Японският автомобилен гигант Toyota представи двигатели от следващо поколение, които
Коментари Харесай

Toyota показа нов вид двигатели, подходящи за различни горива

Японският авто колос Toyota показа мотори от последващо потомство, които могат да се употребяват в коли с друг вид задвижване – хибриди и мотори на биогорива. Двигателите са в развой на разработка. Те са 1.5-литрови и 2-литрови със доста понижен размер и височина по отношение на актуалните мотори.

С тези мотори всяка от трите компании ще се стреми да усъвършенства интеграцията с мотори, акумулатори и други електрически задвижващи устройства “, показват представители на Toyota на особено медийно събитие, отразено от Reuters.

Toyota има към една пета от Subaru и към 5% от Mazda, които също ще употребяват моторите.

Според фирмите напъните им ще оказват помощ за декарбонизацията на моторите с вътрешно горене, като ги създадат съвместими с различни източници на гориво като биогорива. Те също се надяват, че по-компактните мотори ще обновят дизайна на автомобила.

Toyota беше необятно считана за изоставаща в електромобилността, само че забавянето на растежа на пазара разреши на компанията да се възползва от навлизането на хибриди.

Японският авто производител сподели, че неговият нов 1.5-литров мотор ще реализира понижаване на размера и тежестта с 10% по отношение на съществуващите 1.5-литрови мотори, които употребява в коли като своя стилен Yaris.

Новият 2-литров турбо мотор ще има сходни преимущества по отношение на съществуващите 2.4-литрови турбо мотори, употребявани в по-големи модели като спортни коли с три реда седалки.

Главният софтуерен шеф Хироки Накаджима отхвърли да каже по кое време Toyota ще пусне модели, оборудвани с новите мотори.

Toyota е продалa към 2.4 милиона автомобила за интервала януари-март, от които близо две пети са бензиново-електрически хибриди. Plug-in хибридите, колите с горивни кафези и напълно електрическите транспортни средства дружно съставляват едвам 2.9%.

Председателят Акио Тойода през януари сподели, че електрическите автомобили ще доближат световен авто пазарен дял от най-вече 30%, като останалата част ще бъдат хибридите, транспортните средства с водородни горивни кафези и транспортни средства с мотори с вътрешно гориво.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР