Лидерката на БСП Корнелия седна на с президента Румен Радев.

...
Лидерката на БСП Корнелия седна на с президента Румен Радев.
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Нинова и Радев седнаха на една маса след скандалите помежду им - соцлидерката отрече да става министър

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия седна на с президента Румен Радев. Срещата им е част от консултациите, които президентът провежда през днешния ден и на следващия ден за сформиране на постоянно държавно управление.

Срещата сред и е първа след разкритията на алената председателка за напрежението посред им.
свързани новини63837преди 2 часа
“БСП, българската левица, постоянно е заставала срещу беззаконието и диктатурата. Хилядите социалисти го потвърдиха на парламентарните и на президентските избори ", стартира Радев.

Той още веднъж се похвали с триумфите на служебните си кабинети, които назначи през тази година.

" Вярвам, че във вашата праволинейност оценявате свършеното досега. Обществото ни, ца страдание, е надълбоко разграничено обществено, вследствие на циничен модел “, продължи Радев.

" Аз намирам там поле за доста работа в новото държавно управление от страна на Българска социалистическа партия. Също по този начин за обществото ни е извънредно значим въпросът за законността и справедливостта. Проблемът в прокуратурата е както систематичен, по този начин и личностен “, приключи Румен Радев.

Много пъти сме казвали, че България се нуждае от работещ кабинет и парламент, стартира Корнелия Нинова.

" Разделихме своята работа на две в трите рецесии, които връхлетяха България ", посочи тя. " Разговорите ни не престават и сега, до дъно ще поставим старания да има работещ кабинет и работещ парламент ", добави тя.

Нинова съобщи, че най-важното сега за социалистите, е приемането на бюджета за идната година. Освен това трябвало да се вземат незабавни ограничения от 1 януари да не се подвига цената на тока за битовите консуматори.

Та още веднъж изиска закриването на спецпрокуратурата. Освен това се изрече и по тематиката с основния прокурор. съобщи, че от Българска социалистическа партия желаят ограничение на неговите пълномощия.

" Ще го обсъдим първи с всички съдружни сътрудници и ще обявим резултатите. Да, има предложение за конструкция на министерския съвет. Едно нещо желая да кажа, от сутринта върви тази информация, че ще има министерство на държавните предприятия. Това е парадокс. Ще има министерство на стопанската система и вложенията, това е записано в съдружното съглашение ", сподели след края на диалога с Румен Радев.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР