Лидерите на трите най-големи европейски държави пристигнаха в Киев. Целта

...
Лидерите на трите най-големи европейски държави пристигнаха в Киев. Целта
Коментари Харесай

Голямата тройка на Европа на крака при Зеленски

Лидерите на трите най-големи европейски страни дойдоха в Киев. Целта на визитата на водачите на Франция, Германия и Италия е да оборят рецензиите на Украйна за реакцията им по отношение на войната. На този декор ситуацията в Северодонецк остава тежка - счита се, че 12 000 души са в капан, откакто мостовете към града бяха разрушени.

Френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Олаф Шолц и италианският министър председател Марио Драги се качиха на специфичен нощен трен, отправяйки се към Киев. Планирано от седмици, визитата на тримата водачи не беше оповестено публично от съображения за сигурност.

Визитата им е ден преди Европейската комисия да одобри мнение Украйна да получи статут на претендент за участие в Европейски Съюз. Тя е и на фона на рецензиите, които Киев насочва към Париж, Берлин и Рим, че се бавят и не дават желаната помощ и не пращат оръжия.

" Това е обръщение за европейското единение във връзка с украинците, за поддръжка в този момент и в бъдеще, тъй като идващите седмици ще бъдат доста сложни ", съобщи президентът на Франция, съобщи Българска национална телевизия.

След извършен телефонен диалог с Джо Байдън, Володимир Зеленски заяви:

" Имах значим диалог с американския президент Байдън. Съединените щати оповестиха ново укрепване на нашата защита, нов пакет от 1 милиард $, включващ брегова защита, артилерия и съвременни ракетни системи. Благодарен съм за тази поддръжка, тя е доста значима за отбраната на Донбас. Украйна ще получи и спомагателна филантропична помощ в размер на четвърт милиард $ ".

Руското министерство на защитата заяви, че съветските сили са поразили голям брой военни обекти и боеприпаси в Украйна. В изказване, украинските въоръжени сили удостоверяват, че продължава съветската атака в Северодонецк.

Хиляди цивилни са в капан, а стоките от първа нужда се изчерпват, предизвести Организация на обединените нации. Най-голямото терзание е неналичието на вода. Много хора се крият в бункери под химическия цех " Азот ". Организация на обединените нации се надява да успее да даде филантропична помощ, само че поради продължаващите боеве представители на организацията не могат да доближат до нуждаещите се, измежду които има дами, деца и възрастни хора.

На този декор тъкмо преди година в Женева се състоя среща сред Джо Байдън и Владимир Путин - първата след встъпването в служба на американския президент и в миг на високо напрежение сред Русия и Съединени американски щати. Сред разискваните тогава тематики бяха контролът върху оръжията, киберсигурността, съветската военна интервенция в Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР