Лидерите на синдикалните и работодателските организации са започнали поредица от

...
Лидерите на синдикалните и работодателските организации са започнали поредица от
Коментари Харесай

Срещи на синдикални и работодателски организации с министри по мярката 60 на 40

Лидерите на синдикалните и работодателските организации са почнали поредност от неофициални срещи със служебните министри на труда, финансите и стопанската система Гълъб Донев, Асен Василев и Кирил Петков по проблеми, свързани с финансирането на мярката " 60 на 40 ", както и на останалите антикризисни ограничения за опазване на заетостта, научи БНР. Обсъдено е и обезпечаването на добавката от 50 лв. за пенсионерите в бъдеще.

Притесненията на обществените сътрудници са, че ограниченията за запазването на заетостта не са обезпечени финансово. Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов:

" Да, има терзания. Министърът на финансите твърди безусловно, че са достигнати разходните тавани, и че какво са правили, местили са от едно в друго, докъдето могат, към този момент нямало накъде, и че даже и да имат доходи, нямат опция по закон да финансират тия действия ".

Най-големите опасения на синдиката са свързани с мини " Марица изток ".

Манолов  напомни, че от мярката " 60 на 40 " са се възползвали предприятия, в които работят близо 300 хиляди души, а в мини " Марица изток " се трудят към 7 хиляди.

Изплащането на добавката от 50 лв. за всички пенсионери от дълго време среща рецензиите на част от обществените сътрудници. От КНСБ упорстват, в случай че раздаването ѝ продължи, то да бъде деференцирано съгласно размера на пенсията, а не по равно на всички.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР