Лидерите на САЩ, Индия, Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ)

...
Лидерите на САЩ, Индия, Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ)
Коментари Харесай

Първа среща на лидерите от квартета I2U2

Лидерите на Съединени американски щати, Индия, Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ) организираха през днешния ден първа среща - нова самодейност, наречена I2U2 (б. ред.: от първите букви на страните на британски език - Israel, India, United States of America, United Arab Emirates ), заяви Асошиейтед прес.

Форматът сплотява страни, решили да засилят съдействието между тях. Първата по рода си среща на върха се организира посредством видеоконферентна връзка, като израелският министър председател Яир Лапид и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън с е включиха от Ерусалим.

Според израелския министър председател концепцията се е зародила предходната година във Вашингтон, в дома на посланика на ОАЕ.

" Седнахме към масата и говорихме за това, че откакто овладеем пандемията, всеки, който се опита да се върне към предходното състояние на нещата, ще се провали. Всеки, който разбере, че живеем в нов свят с нови провокации, ще успее и ще процъфти ", сподели Лапид.

Той добави, че " през 21-и век провокациите са местни, само че решенията са световни ".

Виртуалната среща на върха стартира с повече от час забавяне, а първоначално имаше къси механически усложнения, заради които президентът на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян беше без тон.

" Надявам се също по този начин, че нашият квартет ще бъде модел за тези, които желаят мир и разцвет ", сподели той в своето встъпително изказване.

Страните оповестиха, че ОАЕ ще финансира аграрни план в Индия на стойност 2 милиарда $, с евентуална поддръжка от американски и израелски компании.

" Колкото повече работим дружно, толкоз повече ще виждаме по какъв начин изгодите се множат, с цел да подкрепят нашия общ ангажимент за мир, непоклатимост и възходящ разцвет. Всичко това върви ръка за ръка ", сподели Байдън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР