Лидерите на Европейския съюз са одобрили предложение на България за

...
Лидерите на Европейския съюз са одобрили предложение на България за
Коментари Харесай

Новина от Евросъюза хвърли Кирил Петков в екстаз

Лидерите на Европейския съюз са одобрили предложение на България за основаване на споделен фонд, който да поеме разноските към бежанската вълна от Украйна. Това разгласи министър председателят Кирил Петков пред публицисти след срещата на върха във Версай.

" Това, което обсъждахме през днешния ден, и България беше водещата страна, която го предложи, е общ кохезионен фонд за бежанците от Украйна, с цел да може европейското семейство дружно да заплати разноските за тези бежанци, а не всяка страна да се бори независимо ", изясни министър председателят.

Петков акцентира голямото утвърждение, което е получило българското предложение за европейска взаимност, от страна на водачите в границите на Съвета. Положителна е оценката и на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, оповестяват от държавната пресслужба.

Комисията следва да предложи разнообразни разновидности по какъв начин да бъдат покрити разноските, които в този момент страните сами заплащат. Кирил Петков уточни българския модел като допустима основа за изработването на цялостната европейска политика по тематиката.

По отношение на икономическата обстановка министър председателят, че наред с покачването на цените на петрола и газа, понижава растежът. При това състояние е от значително значение европейските държавни управления да подтикват стопанските системи си, тъй че да има по-инвестираща фискална политика.

Нашият бюджет покрива тъкмо тези рамки – имаме бюджетен недостиг, само че той е капиталов – в поддръжка на българската стопанска система, означи Петков.

Той заяви, че скоро следва постоянно съвещание на Европейския съвет, който в допълнение ще се занимае с тематиката и европейските страни ще дадат своите оферти по тези проблеми. Тези рецесии могат да се борят, когато работим дружно в синхрон, съобщи Кирил Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР