Лидерите на Европейския съюз са готови да затегнат санкциите срещу

...
Лидерите на Европейския съюз са готови да затегнат санкциите срещу
Коментари Харесай

Еврокомисар: ЕС ще затегне санкциите срещу Беларус

Лидерите на Европейския съюз са подготвени да затегнат глобите против Беларус по време на незабавна видеоконференция за рецесията в сряда, съобщи европейският комисар за вътрешния пазар и услугите Тиери Бретон. Това съобщи Reuters.

„ Ясно е, че резултатът от президентските избори в Беларус не е в сходство с желанието на народа, има недопустимо принуждение и не се съблюдава върховенството на закона. Санкциите към този момент са разисквани и без подозрение ще бъдат затегнати през днешния ден следобяд “, съобщи Бретон пред радио Европа 1.

Той сподели още, че след военния прелом в Мали, Европейският съюз ще упорства за либерален развой, който да зачита конституцията, като добави, че би трябвало да има избори в рационални периоди.

Пред опасността от наказания е изправен водачът на Беларус Александър Лукашенко, а повода за това е кървавата принуда против протестиращите в страната. Те настояват, че неговото преизбиране предходната седмица е било нагласено. Припомняме, че съгласно формалните данни, той е спечелил над 80% от гласовете на гласоподавателите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР